Den Inderste kreds

Den inderste kreds Book Cover Den inderste kreds
Anders Knutas - serie 3
Mari Jungstedt
Kriminalroman
People´s Press
2008
alle formater
335

Bedømmelse: (3/6 stjerner)

I denne roman bliver vi involveret i det sekteriske miljø som kan leve i bedste velgående på en meget lille ø, og kan have meget mere magt end man kan forstille sig.

Muligvis ved de lokale indbyggere, der ikke er personlig involverede, godt der foregår noget med det er altid en velbevaret hemmelighed hvem der er med i sådanne sekter. Man er bange for repressalier.

En gruppe arkæologistuderende holder et seminar på denne gamle ø, de har opdaget en gammel vikingelandsby og det er den, de er kommet for at få udgravet.

Da en af de studerende, en ung pige, bliver fundet myrdet i sin seng, bliver Focus da flyttet noget.

Man finder afhuggede hestehoveder og personer der er dræbt efter ens ”opskrift” . Så nu skal Knutas jagte en seriemorder hvor ofrene ikke umiddelbart har noget med hinanden at gøre.

Romanen er krydret med Johans Privatliv – efter han er blevet far er han blevet meget mere opsat på at han skal have sine private forhold i orden – dog er Emmas tidligere forhold stadig en hæmsko ikke mindst for Emma der har svært ved at få følelserne til at ”makke ret”

Romanen er ok skrevet, man sidder ikke på det yderste af stolen hele tiden, men den formår alligevel at fastholde interessen på et tilfredsstillende niveau. Det er en typisk ”femi-krimi” som kan læses af alle, også nybegyndere. Denne serie kunne egne sig godt som en begyndelse på en ”læsekariere”