Løbende tjener

Roland Triel indtager manegen for første gang

Franz Jessen er direktør for milliard – foretagnet “Løbende Tjener”. Konceptet er som titlen siger, en figur der er udformet som en tjener der løber.

Figuren bliver solgt i udformninger som alt mellem himmel og jord. Fra øreringe, bogstoppere, legetøj og pyntenips-figure til hjemmet. Det er blevet en kæmpesucces både i Danmark og i flere andre lande.

Franz har to venner han har kendt fra skolealderen. Disse to venner påstår at de har ligeså meget ret til konceptet “løbende tjener” som Frans har og at de har udtænkt ideen sammen, alle tre.

Der er også været en retssag hvor Franz Jessen vandt, idet han havde råd til de bedste sagfører . Siden har der ikke været kontakt mellem de tre tidligere venner.

Jessen bliver en morgen forstyrret i sin løbetræning. Hans hund får færden af en fremmed og forsvinder. Øjeblikket efter flyver noget gennem luften, og lige i armene på Jessen – et afhugget hundehoved! Jessen bliver slået ned bagfra og vågner op, bundet til et træ og med udsigten til sin hovedløse hund, der hænger i et træ ved siden af. En mand spørger ham hvad det er han ser. Nu gælder det om at svarer rigtig og ikke risikere samme skæbne som hunden…..

Roland Triel er leder af afdelingen for personfarlig kriminalitet ved Københavns Politi. Han har en barsk fortid.

For år tilbage blev hans kone myrdet og hans dengang teenager datter voldsomt skændet og mærket for livet. Sagen sendte dengang Triel på druk, nedtur og suspendering fra tjeneste.

Han indser dog, at kommer han ikke tilbage i tjeneste, bliver sagen ved med at være uopklaret, og det kan han ikke leve med.

Nu er han tilbage og afser alt fritid til at undersøge de mindste spor i den gamle drabssag.

Triel og hans team bliver sat på Jessens sag om overfaldet i skoven og det viser sig, at de har med en kold, afstumpet og kynisk morder at gøre, der ikke har tænkt sig at stoppe før hans mission er fuldført.

Dennis Jürgensen har en lang karriere bag sig som børnebogsforfatter. Han har skrevet mange bøger i forskellige børne og ungdomsgenre og har nu kastet sig over krimier for voksne, hvoraf denne er den første, og det er ikke et sekund for tidlig…

Han skriver fremragende, fængslende, humoristisk og hans sans for detaljer er brillante.  Under læsningen af “løbende tjerner” er man hele følesesregistret igennem og der bliver ikke lagt fingre imellem. Læseren bliver sendt ud på rutsjebane-tur i særklasse.

Bogen fylder 490 sider og det eneste man er ked af er – at den ikke er længere.

Kan klart anbefale romanen og kan slet ikke vente med at kaste mig over den næste i serien “Dansende Røde Bjørne”

Faktaboks: 

Titel: Løbende tjener
Serie: Ronald Triel #1
Forfatter: Dennis Jürgensen
Genre: Kriminalroman
Forlag:  Tellerup 
Udgivet: 2014
Sider: 490
Bedømmelse:  6 out of 6 stars (6 / 6)
Facebook-interview med Dennis Jürgensen