Skudsår

Anna Storm som leder af Rigsvåbnet

Sandra Winther, en niece til en multimillionær forretningsmand i Tyskland, bliver bortført fra sin klublejlighed i Odense. To maskerede mænd kommer ind under påskud af at skulle aflevere nogle bøger.

Kidnapperne forlanger en kæmpestor aktiepost i et tysk byggefirma, som hendes onkel er i besiddelse af.

Politiet i Tyskland har ved flere lejligheder arbejdet sammen med Anna Storm og Rigsvåbnet (en speciel enhed under rigspolitiet) og idet offeret er dansk bliver de enige om at samarbejde om opklaringen af forbrydelsen.

Pigens onkel frigiver de ønskede aktier for at redde hende og der må når hun er i sikkerhed arbejdes på at finde forbryderne

Medlemmerne fra Rigsvåbnet begynder med, at undersøge de aktionære, der har få aktier i firmaet. Deres grundlag for at skaffe sig flere aktier, kan være at få mere magt i byggebranchen.

Firmaet er imidlertid multinationalt og har aktionære overalt. Mange af Rigsvåbnets gamle kontakter i bl.a. Rusland og Holland bliver kontaktet og samarbejde etableret i forsøg på at fange kidnapperne.

I begyndelsen af bogen er der en liste over de vigtigste personer der optræder i bogen – og må sige den bliver der god brug for – der er mange personer med og det er med at holde tungen lige i munden.

Mange af de aktuelle problematikker i verden lige pt bliver taget op i denne roman. Flygtningepolitikken,Trafficking og organiseret kriminalitet.

Privatlivet i Rigsvåbnet kommer også under kærlig behandling og bliver vendt på godt og ondt. Forskellige omstændigheder gør at der flere gange må skiftes ud i de roller, de forskellige medlemmer af Rigsvåbnet plejer at besidde.

 

Faktaboks: 

Titel: Skudsår
Serie: Anna Storm # 6
Forfatter: Tom Oxager
Genre: Kriminalroman
Forlag:  mellemgaard
Udgivet: 2016
Sider: 198
Bedømmelse:  3 out of 6 stars (3 / 6)