Mord på din ferie

Mord i ferieområder i Danmark

Små noveller skrevet af danske forfattere:

Einar & Berg: Sommerland Sjælland

Ansatte i Sommerland Sjælland, finder en ung død kvinde af anden etnisk herkomst end dansk. Pressen blæser naturligvis historie stort op og sætter spørgsmålstegn ved om der er tale om æresdrab, idet den unge kvinde ikke bar tørklæde, og arbejdede blandt andre unge danskere.

De ansatte går og skuler til hinanden og den daglige leder – er der en morder på arbejdspladsen? Den daglige leder har voldsomme problemer nu politiet har lukket forlystelsesparken – hvordan skal han betale sin ansatte uden penge i kassen ?

 

Lotte Petri: Englen uden vinger 

Vicepolitiinspektør Alexander Damgård – Xander og retsmedicineren Maria Holeby, også kaldet Isdronningen, bliver kaldt ud til Hornbæk strand. Nogle unge mænd har fundet en sort affaldssæk indeholdende et dødt spædbarn.

Idet barnet er skændet på uhyggelig vis bliver knogleeksperten Josefine Jespersen tilkaldt. Måske kan hun via sine undersøgelser klarlægge hvem barnet er og måske give et bud på hvorfor det mangler armene.

Først tænker Xander at liget er efterladt af en fodgænger der er gået langs stranden med sin uhyggelige hemmelighed – indtil han kommer til at se ud over havet….

 

Lone Theils: Mordene på Enebærvej:

Den ældre kriminalforfatter leder efter et nyt hjem og er faldet over et flot hus på Enebærvej. Hun bliver her vist rundt af en meget emsig ung ejendomsmægler. Da hun ankommer til huset ser hun at mange af de huse der ligger på vejen står tomme og til salg. Hun spørger den unge mand om grunden til dette, men han slår det bare hen.

Hun går rundt i haven efter ejendomsmægleren er ilet videre og her møder hun naboen. Han kan til gengæld kaste lys over mysteriet om alle de tomme huse. Efter en vejfest begynder de folk der har deltaget i festen at falde døde om ….

 

Arne Woythal: Dagbogen

En mand har arvet et sommerhus efter faderen. Det har været i familiens eje i mange år. Han bliver enig med sin kone om at køkkenet nok trænger til en ordentlig overhaling. Så han er taget alene ud til sommerhuset for at påbegynde det store arbejde. Under en liste i køkkenet finder han et hulrum, hvor der ligger en grøn lærredspose. Der ligger en dagbog i posen.

Nu må køkkenrenovering vente – hvad står der i denne dagbog ? hvem har skrevet den ? Nysgerrigheden sejrer.

 

Eva Maria Fredensborg: Skelettet på Skansehage

Jasmin er blevet daglig leder på Nykøbing Sjælland Politistation. Der er en meget begrænset åbningstid på stationen, så Jasmin har masser af tid til at se på nogle af alle de sager hendes forgængere har efterladt. Der ligger en enkelt drabssag og et hav af sommerhusindbrud. Det trækker voldsomt i den nye leder for at kaste sig over drabssagen, det kan blive ret trivielt med en serie af indbrud, hvor mange af sagerne ligner hinanden. Alligevel begynder Jasmin at se efter lighedstegn i indbrudsbølgen.

 

Kim Juul: Mord i Allinge 

Lars Nordholm er taget til Bornholm. Hans bedste ven “Bønnen” synes at et ophold i sommerhus, ville give den største mulighed, for at få indspillet nogle af Lars sange. Her er fred og ro til at fordybe sig. Så kan de jo i pauserne besøge “Gæstgiverriet” i Allinge og selv blive forkælet med noget god livemusik.

En morgen bliver idyllen nu til at overse, da Lars efter en tur ved bageren står og ser ud over vandet i havnen. Her ligger musikanmelder Pierre Pamol, hyppige og ikke nødvendigvis yndet gæst i “Gæstgiveriet”, flydende i vandet med en stor kokkekniv i ryggen.

 

Anmeldelse:

En skøn samling små noveller med kun en ting tilfælles. Mordene er begået på steder hvor turismen er høj. Forfatterne har valgt steder, hvor de selv har afholdt ferier. Det er tydeligt at de har lokalt kendskab til de områder de skriver om, på godt og ondt. Det er også et spøjst valg at det skal foregå i et ferieområde, steder hvor man ellers skal være tryg og hygge sig med familie og venner.

Dette er den 3. bog i serien – samlet af Byens Forlag. Det er en rigtig god ide så kan læseren få 6 små forskellige historier istedet for en lang. Det gør at man kan have bogen liggende på natbordet også holder den en hel uge.

Historierne er krydret med små interviews med de 6 forfattere hvor de svarer på hvorfor de netop har valgt denne lokation. Men også om de selv har oplevet noget uhyggeligt som de vil dele med bogens læsere.

 

Faktaboks: 

Titel: Mord på din ferie
Forfatter: Lotte Petri, Lone Theils, Kim Juul, Einar & Berg, Eva Maria Fredensborg, Arne Woythal
Genre: Kriminalnoveller 
Forlag:  Byens 
Udgivet: 2017 
Sider: 193
Bedømmelse:  5 out of 6 stars (5 / 6)

Anmeldereksemplar fra forlaget.