Den døende Dandy

 

 

Den døende Dandy Book Cover Den døende Dandy
Anders Knutas - serie #4
Mari Jungstedt
Kriminalroman
People´s Press
2010
alle formater
345

Bedømmelse: (4/6 stjerner)
Politiet skal i denne roman opklare et mord der minder dem lidt om det seneste mord på øen hvor en ung arkæologistuderende blev kvalt og hængt op i en byport.

Dette handler dog om en kunsthandler som ellers er velset i det lille samfund. Han har en flot, dyr og i kunstkredse velrenommeret kunstatelier i Visby.

Han findes en morgen hængende i Visby byport, hejst så højt op at der ikke kan være tale om selvmord. Hans kone overraskes samme dag af et hold flyttefolk der er bestilt af hendes mand til en flytning til Stockholm, som konen i øvrigt ikke kender noget til.

Der sker et tyveri af en meget kendt maleri fra et museum som på en finurlig måde hænger sammen med den døde kunsthandler. Og sagen bliver bare mere og mere speget.

Kriminalkommissær Knutas tynges af forsømmelse af sin familie og store personaleproblemer.

Johan Berg blandes også i denne sag ind i efterforskningen hvilket får alvorlige konsekvenser for hans privatliv. Historien imellem ham og kærresten Emma bliver mere og mere triviel og man trænger måske til at der skal ske noget der ikke får forholdet til bare at køre i ring hele tiden.

Bogen er velskrevet og hun formår at få handlingen til at hænge flot sammen.

Den bærer præg af at Mari Jungstedt har brugt lang tid på undersøgelser forud for denne bog, hvilket er dejligt. Kan godt lide det historiske islæt der er i denne bog.