Svinehunde

Konrad Simonsen på en meget vanskelig sag

5 nøgne mænd bliver en meget tidlig morgen fundet, hængt op i loftet i en gynmastiksal. Ligene er grundig skamferet og der er ikke meget tilbage af dem. Dette vanskeliggøre identifikationen af ofrene.

Hændelsen er foregået i et lille landsbysamfund, hvor ingen har set noget som helst. Kriminalkommisær Konrad Simonsen og hans hold af efterforskere, får opgaven at finde ofrenes identitet, men også at fælde de skyldige i denne gruopvækkende sag.

Umiddelbart er pedellen på skolen et godt sted at starte. Han har et blakket ry, han er blevet drikfældig efter kone og barn har forladt ham. Han virker i starten som lidt af en stakkel, men oveni også lidt ligeglad med, at 5 mænd er blevet myrdet i den gymnastiksal, han har ansvaret for.

Inden længe hober problemerne sig op for efterforskningsgruppen. Det kommer frem at mændene er medlemmer af en pædofil-ring der i årevis har forbrudt sig mod mindre børn. Politiet får meget svært ved at finde vidner der vil sige noget som helst, der er til fordel for den type mænd…

Selv i egne rækker kniber det med entusiasmen, ofrene fik jo kun hvad de havde godt af…. Men de er jo når alt kommer til alt, politifolk og skal opklare forbrydelser.

 

Bogen er en debut af Lotte og Søren Hammer. Man bliver grundig introduceret til gruppen af efterforskere, som går igen i de næste bøger. Her er lidt for enhver smag. Sure Simon, efterforskningslederen som måske ikke er så sur igen og den purunge Pauline Berg der kommer på sin første sag for drabsafdelingen.

Det er meget modigt at forfatterparret i deres første bog tager så alvorlig en sag op. Læserne bliver sat i et alvorlig moralsk dilemma. Hvem er den største skurk ? Og skal man hjælpe personer der selv har forbrudt sig ? Er selvtægt ok?  Man kan få problemer med at finde nogen at “heppe på”.

Bogen er rigtig flot skrevet, plottet er fint gennemarbejdet og plausibelt og man bliver holdt godt fast i handlingen. Det er en rigtig pageturner der får de varmeste anbefalinger. Glæder mig allerede til den næste i rækken.

 

Bogen er hørt som lydbog – oplæst af Karsten Pharao. Han er en behagelig oplæser, der formår at gøre handlingen spændende og medrivende.

 

Faktaboks: 

Titel: Svinehunde
Serie: Konrad Simonsen #1
Forfatter: Lotte og Søren Hammer 
Genre: Kriminalroman
Forlag:  Gyldendal
Udgivet: 2010
Sider: 399
Bedømmelse:  5 out of 6 stars (5 / 6)