Det hvide mørke

Slægtsforskning i det mørke Jylland

Emma Van der Klein er evolutionsbiolog og forfatter indenfor sit felt. Hendes redaktør mener at hun skal skifte genre, og begynde at skrive krimier. Der er god salg i krimier.

Dette gør at Emma ikke betegner sig selv som rigtig forfatter og hendes professionelle selvtillid er ikke af den bedste.

Hun har en meget nervøst sind og en ret livlig fantasi. Hun får selv de mindste bagateller, en lyd eller en telefonopringning til at blive til katastrofer, allerede inden hun har fundet ud af hvad det handler om.

Emma skal hjem til middag hos sine forældre og ved et tilfælde overhører hun et skænderi mellem  dem. I samtalen kommer det frem at Emma har en anden farfar end ham hun har kendt hele sit liv. Hendes biologiske farfar bor i Sønderjylland og har store vanskeligheder.

Inden hun ser sig om sidder hun i besøgscellen i Tønder Arrest og ser sin farfar for første gang. Han er anholdt for et mord af ældre dato. Emma vil så frygtelig gerne hjælpe ham – men han nægter at tale, med nogen…

Emma flytter ind hos farfaren og hun møder alle de besynderlige mennesker der bor omkring ham. Det bliver et underholdende ophold, hvor Emma må beslutte sig for hvem hun kan stole på og omvendt.

Persongalleriet i denne roman er omfangsrigt og meget flot beskrevet. Man kan se personerne foran sig, og man føler hurtigt at man kendte dem lidt i forvejen. De er sat fremragende sammen, i et lille meget tæt landsby miljø, hvor alle kender hinanden.

Det er godt tænkt at tage en klassisk storbypige og sende hende ned i det mørkeste jylland. Helt derud, hvor man ikke kan komme længere ud på landet.

Det er fortællingen om, at selv i de fineste familier kan der være mørke hemmeligheder som kan ødelægge den trygge tilværelse og tilliden familien imellem.

Kronologien i historien kan i starten virke lidt forvirrende, men det hele giver mening i den sidste ende og det bliver bundet de sløjfer der skal bindes.

Det er en utraditionel krimi som bestemt er værd at have i sin bogsamling

 

Faktaboks: 

Titel: Det hvide mørke 
Forfatter: Eva Maria Fredensborg
Genre: Krimi/Slægtsroman
Forlag:  Politiken
Udgivet: 2016
Sider: 325
Bedømmelse:  5 out of 6 stars (5 / 6)