Lazarus

Kriminalkommisær Joona Linna afsoner resten af sin fængselsdom som almindelig gadebetjent i et ellers roligt miljø.

Retsmedicineren “Nålen” opsøger Joona i kærestens hus, han har noget han må fortælle  sin gamle ven.

I en lejlighed i udkanten af Oslo har politiet gjort et rædselsvækkende fund. Man har fundet liget af en mand. Han har været død længe, og hvis ikke det var for en nysgerrig gadebetjent, havde han taget sin store hemmelighed med sig i graven. 

I hans kummefryser findes en stor mængde ligrester, bl..a fødder, kranier, og hele børnefostre. Grunden til at “Nålen opsøger Joona er, at det kranie man finder stammer fra Joonas kone. 

En kvindelig kommisær fra Tyskland sender bud efter Joona. En massevoldtægtsmand er fundet død i sin campingvogn. Men hvorfor hun skal tale med Joona, vil hun ikke fortælle i telefonen. 

Manden er fundet hængt på sit toilet, der er så lavt til loftet i campingvognen, at morderen har brækket mandens ben først inden ophængningen, for at være sikker på, at offeret ikke kunne komme ud af løkken ved egen hjælp. 

Da man åbner manden mobiltelefon, kan man se at han har forsøgt at ringe til Joona Linna 2 dage inden drabet, men Joona har ikke besvaret opkaldet. 

Da Joona ser offeret, løber det ham koldt ned af ryggen. Manden har samme mærker på ryggen, som Yurik Walters lillebror. Yurik er den værste fjende Joona nogen sinde har haft, men han skulle være blevet skudt. Allerede for lang tid siden. Så det kan jo ikke passe at det er ham der står bag dette nye drab.

Joona tænder alle advarselslamper, han vil være på den sikre side. Hvis det er Yurik der er på spil, så er en masse menneskers liv i fare. Så som alle personer der har en betydning for Joona Linna…

 

Ægteparret bag navnet Lars Kepler har slået til igen. De har virkelig taget tråden op der hvor de slap den sidst. Den forrige bog “Kanindræberen” var virkelig en fremragende roman, og det kan være svært at skulle bevare intensiteten og udfylde endnu 556 sider omhandlende noget man i forvejen har brugt en hel bog på.  

Nu har det gennemgående tema om Jurik Walter varet i 2 bøger, og i denne her er der ikke nogen sideløbende sag. Jurik Walter er en gammel mand, trænet som soldat, startede allerede ud som børnesoldat – men pga de skader han fik i sidste bog har han endda mistet en arm. Men det stopper ikke den gamle – ind imellem sidder man tilbage med følelsen af – at overdrivelse fremmer forståelsen og realismen ryger en tur. Men døm selv.

Selve skrivestilen er virkelig spændende og man keder sig bestemt ikke i selskab med personerne i denne bog. Der bliver ikke lagt fingre imellem, der er masser af brutale detaljer, fart og spænding og der er også blevet plads til lidt erotik. 

Alt i alt en god bog hvis man er Kepler-fan, og der er sørme lagt op til en bog nr 8. 

 

Faktaboks: 

Titel: Lazarus
Forfatter: Lars Kepler 
Genre: Kriminalroman/thriller 
Forlag: Gyldendal
Udgivet: 2019
Sider: 556 
Bedømmelse:  4 out of 6 stars (4 / 6)

Anmeldereksemplar fra forlaget.