Tvillingesagen

 

 

 

Tvillingesagen Book Cover Tvillingesagen
Line Lyng #1
Lotte Dalgaard
Kriminalroman
Byens forlag
2015
paperback
184

Bedømmelse: (4/6 stjerner)
Et sæt tvillinger Nicoline og Nanna på 13 år forsvinder efter en klubaften i den lokale ungdomsklub. De var begge på cykler og skulle cykle hjem kl 21 om aftenen, men nåede ikke hjem.

Naboer og familie iværksætter en stor eftersøgning men uden resultat. Politiet står uden spor i sagen. En af tvillingernes mobiltelefoner bliver fundet på den rute pigerne skulle have benyttet på vejen hjem. Derud over er der en mand der fortæller, han har set pigerne komme trækkende med deres cykler et sted på ruten. Men alle spor ender her.

Vi følger i denne bog journalisten Line Lyng og det meste af handlingen bliver set ud fra hendes synspunkt og med hendes briller på. Hun har et turbulent familieliv med en kæreste der har et alkoholmisbrug der er løbet helt af sporet. Line står splittet i forholdet, hun elsker manden men hader hans livsstil.

Hun har det rigtig godt med det job hun har, frihed til selv at styre sine arbejdstider, bliver dog i tvillingesagen kastet ud i interviews der viser den mindre behagelige side af journalistens job. Man er nogen gange nødt til at stille spørgsmål hvor man sidder og krøller tæer mens man stiller det!

Hun har ligeså en søn på 10 år, som hun fik efter en kort affære med en svensk mand, der ikke er klar over han har en søn i Danmark.

Romanen er skrevet i et let læsligt sprog, og er en ægte femi-krimi – hvis man er til Mari Jungstedt og Elsebeth Egholm er denne bog helt klart et godt bud til bogreolen. Jeg giver bogen 4 stjerner