Kastaniens DNA

William Kastanien, blev som 17 årig mistænkt for at slå sine forældre og sin tvillingebror ihjel. Efterforskerne var helt sikker på at den store formue at forældrene efterlod sig, var det perfekte motiv. Men William var ikke en føjelig teenager.

24 år senere er William Kastanien blevet en populær forsvarsadvokat. Han er meget talentfuld, har endda partnerskab med andre topadvokater, med fin forretnings-adresse og en årsløn der vil gøre enhver misundelig. For ham handler det om at vinde, hver gang. Om klienten er skyldig eller ej spiller ingen rolle. Jo flere sejre jo bedre er en forsvarer, synes William.

På 3 år er ni unge mennesker blevet dræbt. Alle efter den samme opskrift – de er slået ned med en hammer, derefter har morderen vist sine ”evner” med en fjerkræs-saks. Meget ekstremt og giver ofrene et helt bestemt udseende. Dette er grunden til at pressen har døbt sagen for – Klovnemordene. Sagen bliver betegnet som den værste forbrydelse Danmark endnu har set.

En ung kvinde skulle højst sandsynlig været det næste offer, for morderen med denne morbide drabsmetode. Han nåede ikke så langt og Yasmina overlevede. Inden hun glider ind i medicinsk koma, når hun at fortælle drabschef Michael Skåstrup, hvem hendes torturbøddel er. Det drejer sig om den fransk fødte milliardær, Pierre Astola. Man finder ligeledes rigmandens DNA på gerningsstedet. Så sagen skulle være oplagt.

William Kastanien bliver hyret som advokat for Pierre Astola og forsøger nu at finde hoved og hale i hele misæren. Han er overbevist om at det ikke kan være rigmanden der har myrdet 9 unge mennesker på så kreativ og brutal vis. Der er en ung mand på kontoret der henvender sig, han vil gerne hjælpe med sagen, hvis han kan. De to advokater begynder deres helt egen efterforskning.

Forfatter Palle Hyldgård Poulsen, har skrevet denne ganske fremragende debutroman. Dette er en vaskeægte ”retssals-krimi”. Bogen er bygget op omkring kriminalgåden og meget af den foregår i retssalen. Det kan umiddelbart lyde lidt tørt – men det er det bestemt ikke. William Kastanien er bestemt ikke en kedelig hovedperson. Han er durkdreven, smart, lidt overlegen men også ret overbevisende.

Bogen bærer præg af at miljøet som bogen beskriver ikke er villa, Volvo og vovhund. Det er jetset-miljøet der beskrives, med stoffer, penge og magt. De fleste har spidse albuer og vil frem i verden, resten er bare undersåtter der må bruges efter forgodtbefindende, af dem der har noget og skulle have sagt. Mistro og misundelse ligger lige rundt om hjørnet, og ingen stoler 100 % på nogen.

Historien bliver fortalt af forskellige personer bogen igennem, men man følger dog mest William Kastanien som er bogen hovedperson. Han er en person læseren får et specielt forhold til, efterhånden som handlingen udspiller sig. Man ved ikke rigtig hvor ham har ham, eller om han egentlig er sympatisk eller ej. Men hvorom alting er – så er William Kastanien bestemt en spændende person, og det bliver spændende at følge ham i den næste bøger, der forhåbentlig kommer.

Hvis man ikke har fået læst ”Kastaniens DNA” så kan den helt bestemt anbefales. Det er en anderledes Thriller, der ligger i den barske ende af spektret. 

Den er lige blevet udgivet på Mofibo som e-bog men også som lydbog, hvor oplæseren er Morten Thunbo. Måden lydbogen er produceret på er lidt usædvanlig i forhold til mange andre lydbøger. Oplæseren gør sig umage med at hjælpe med at skille en dialog ad, ved at fjerne sig lidt fra mikrofonen, når den der siger noget står lidt væk fra den person der pt. har historien. Der kommer også en lille “fræk” jysk accent i ny og næ. Gør historien lidt mere levende, når man lige vænner sig til det. 

En bog med garanti for kuldegysninger og masser af overraskende twists undervejs. 

 

Faktaboks: 

Titel: Kastaniens DNA
Forfatter: Palle Hyldgård Poulsen 
Genre: Thriller 
Forlag: Peckinpah Forlag 
Udgivet: 2018
Sider : 384
Bedømmelse:
 5 out of 6 stars (5 / 6)