På eventyr med Noller og Asra

Mød Noller og Asra på det flyvende tæppe

Noller bor på 6. sal i et meget kedelig og grimt højhus. Han bor sammen med sin lillesøster, Trine og sin mor, Helle.

Noller har ingen venner i skolen, og det har han egentlig affundet sig med. Han synes til gengæld at han komme alt for tidlig i seng, lang tid inden han er træt. Men Helle mener at han skal i seng samtidig med lillesøsteren. Så han laver en hule under sin dyne og hygger sig med en cykellygte og en lommebog. Han samler på gode ord, som allesammen får deres helt egen plads i lommebogen. Han forsøger at skrive de bedste ord forrest i bogen.

En dag banker det på Nollers vindue. Først kan han ikke forstå, hvordan det kan banke på et vindue på 6 .sal. Men da han lukker op, kommer en pige ind af vinduet. Hun hedder Asra og har sort hår og en slidt brun kasket.

Da Noller spørger hvordan hun bærer sig af med at komme ind, siger hun som den største selvfølgelighed: På mit flyvende tæppe. Nu er Noller sikker på at han sover endnu. Flyvende tæpper eksistere jo ikke..

Da Asra kommer til at rive gardinstangen i Nollers værelse ned fra væggen og derved tilkalder Helle, kan hun jo ikke være en drøm. Inden at Asra skynder sig ud af vinduet igen hvisker hun, at de skal ses igen næste dag.

Aldrig har Noller glædet sig så meget til at komme i seng, som næste aften. Asra dukker også op som lovet og hun indvitere Noller med ud på en tur på det flyvende tæppe. De skal besøge en gammel nisse. Hans kone er blevet bortført af de grumme sortnisser.

Sortnisserne har fundet en metode hvordan almindelige nisser kan laves om til havenisser. Det er en god forretning – mennesker elsker havenisser.

Noller må nu være mere modig end han nogensinde før har været og dagen slutter hjemme under dynen med 2 havenisser liggende i sengen.

 

Denne bog er fremragende som læse-højt bog for de mindre børn(6-12 år). Bogen er delt op i overkommelige afsnit og historierne hænger ikke sammen, så de nødvendigvis skal læses samme dag.

Noller og Asra kommer på spændende udflugter på det flyvende tæppe så alle parter bliver underholdt. Der er mange eventyrlige væsner repræsenteret i historierne. Folk der kun taler i rim, prinsesser der absolut ikke ligner prinsesser og små lygtemænd der meget hellere ville være noget andet.

Bogen er fint illustreret af Stine Frederiksen, så børnene har nogle billeder at relatere til.

Her er der helt klart lagt op til hyggestunder for hele familien.

Faktaboks: 

Titel: På eventyr med Noller og Asra
Forfatter: Søren Skriver
Genre: Børnebog
Forlag:  Griffle Forlag
Udgivet: 2017 
Sider:  160
Bedømmelse:  5 out of 6 stars (5 / 6)

Anmeldereksemplar fra forlaget.