Arvesynderen

Eva har været enke i et stykket tid, og som naturlig følge af det, har hun arvet mandens vognmandsforretning, men det er desværre ikke det eneste hun har arvet.

En tur med en yderst værdifuld last skal køres. Hun udvælger den bedste chauffør hun har. Han tror han skal køre oliven fra Spanien til Danmark. Men noget går galt under transporten – både chauffør og lastbil forsvinder sporløst. Der går ikke lang tid før Eva har besøg på centralen. 11 hærdebrede rockere møder op og efterlyser lastbilen. Eller måske navnlig det der er i den – hvilket ikke kun er oliven.

De er yderst truende i deres kommunikation – hvis ikke hun skaffer den lastbil indenfor en uge – så vokser hendes gæld til umenneskelig størrelse.

Engang for længe siden hørte Eva om en barmhjertelig person der tog ud og hjalp nødlidende, der ikke kunne finde hjælp andre steder fra. Efter lidt søgen på nettet finder hun siden: PoseidonHelps.Com.

Hjemmesiden Eva søger på er drevet af den tidligere frømand/elitesoldat Daniel West, der nu har slået sig ned som præst i Hvide Sande.

Daniel ser hjælpeanmodningen ved gennemgang af de “bønner” der ligger på siden. Den ligger mellem andre anmodninger om hjælp til afstraffelse af utro ægtemænd og katte der er blevet væk.

Poseidon er en ret modig mand, da Eva beder ham om at sørge for at rockerne lader hende være i fred, vælger han slet og ret at opsøge dem i deres eget klubhus, hvilket resultere i at Daniel finder sig selv i en ret sårbar situation med sin egen pistol for tindingen.

Nu har han pludselig fået en ny opgave – nu er det Daniel der skal finde den forsvundne lastbil og ikke mindst det der ligger i den. Hvis han ikke vil det, kommer han ikke levende ud af klubhuset igen.

Dette er bog nr 2 om “Poseidon” aka sognepræst/tidligere elitesoldat Daniel West. Den første bog hed “Jihadbruden” Hovedpersonen er godt fundet på, ingen regner med at en sognepræst render rundt og leger “den barmhjertelige samaritaner” når han ikke forberede konfirmander.

I den første bog møder vi Mathilde, som lader sig lokke til Syrien som Jihadbrud og Daniel får til opgave at hente hende hjem. Dette giver dem et fælles bånd som kommer til udtryk i “Arvesynderen”. Idet Daniel ikke har anden familie en sine to æsler “Synd” og “Skam” så er det rart også at se denne side af den hårdkogte elitesoldat.

“Arvesynderen” er i bedste Jens Strandbygaard-stil krydret med masser af brutale beskrivelser. Der bliver ikke sparet på torturscener, drab og trusler. Man skal ikke have en sart mave og det kan ikke anbefales at have bogen i hånden mens man spiser – ikke engang en is.

Men når det er sagt er den skrevet så spændende, at den ikke er til at slippe igen. Den er skrevet nærmest som en actionfilm a la James Bond eller Mission impossible for det er i virkeligheden det Daniel udsætter læseren for. Det er virkelig hårde odds han er oppe imod.

“Arvesynderen” kan klart anbefales at krimilæseren der godt kan lide at tingene er barske, spændende og bogen kan give lange aftener.

Jens Strandbygaard har også skrevet:

Malaria (læs evt anmeldelse her)
Jihadbruden.  (læs evt anmeldelse her) 

Faktaboks: 

Titel: Arvesynderen 
Forfatter: Jens Strandbygaard
Genre: Krimi/Thriller 
Forlag: Byens forlag 
Udgivet: 2019
Sider : 328
Bedømmelse:
 5 out of 6 stars (5 / 6)