CML
Camilla Mader Laugesen

Jo flere bøger man læser –  jo flere tanker gør man sig omkring det man læser, og mine tanker bliver afspejlet i mine boganmeldelser.
Jeg deler mine anmeldelser på :  saxo.com , goodreads, plusbog.dk, min egen facebookside, bogfidusen,   bogormen-debat om bøger vi læser (facebook-siden), 4-5 andre facebook-sider (afhænger af hvilken bog det handler om) og naturligvis her på siden – så flest mulig læsere kan få glæde af den !


Hvem er jeg ?
Jeg er født i 1969, er gift og har 3 børn. Jeg er uddannet social og sundhedsassistent.
Jeg har ikke en uddannelse inden for litteratur eller andet der gør mig til “professionel boganmelder“, men har gennem årene udviklet en stor interesse for bøgernes verden. Derigennem har jeg  dannet et billede af hvad en god bog er. Jeg ser mig selv som repræsentant for den almindelige læser, min force er at jeg faktisk læser bøgerne – helt. Mange anmeldelser i forskellige blade bærer præg af at bogen blot er skimmet eller at anmelder har læst første og sidste kapitel for at nå, så mange bøger som mulig. Jeg respektere forfatterens arbejde, derfor skal hele bogen læses og nydes fuldt ud.

Jeg har det meste af mit liv læst en del bøger, men i de senere år er det blevet til et stigende antal.
Ud over at læse og deltage på div platforme, har jeg oprettet et debatforum på facebook, kaldet “Bogormen – debat om bøger vi læser en gruppe med nu over 2.800 medlemmer. Det er en gruppe med en altid livlig og konstruktiv debat om bredspektrede genre, konkrete bøger og forfattere.

Hvad læser jeg og hvordan anmelder jeg?
Jeg læser og anmelder krimier/spænding/thrillers, historiske/fagbøger/skønlitterære værker og børnebøger.
En typisk fremgangsmåde er at undervejs når jeg læser en bog, tager jeg efter ca 1/4 del af bogen en del notater, som jeg bruger senere hen i min anmeldelse. Finder jeg emner eller fakta jeg  grubler over i en bog, søger jeg ofte efter fakta om emnet på internettet. Jeg skelner naturligvis mellem fiktion og fakta. Disse input kan nemt have en afspejle sig på den samlet opfattelse i min anmeldelse. Jeg kan sagtens læse flere bøger af gangen, ligesom jeg også lytter en del bøger når jeg arbejder, ligger tøj sammen, laver mad og sørme også inden jeg skal sove. Derfor kommer anmeldelserne i et lidt ujævnt tempo. Nogen gange kommer der en del i træk, andre gange er der helt stille.

Der er plads til nye bøger
Vil du have en boganmeldelse på min blog, skal man være indstillet på at disse bliver vurderet ud fra mine egne meninger. Man kan ikke have en bogblog hvis alle bøger får 6 stjerner, så giver det ingen mening at anmelde bøger.

Jeg læser mellem 8 og 6 bøger om måneden, så det giver sig selv, at der kan være en lang kø. Jeg bestræber mig på at læse alle de bøger jeg får tilsendt, men der er ingen garanti for hvornår bogen bliver læst. Der er ikke timer nok i døgnet til at nå det antal jeg kunne tænke mig.

Får jeg bøgerne inden udgivelsen bliver de skubbet foran i køen, såfremt der er plads, så anmeldelse og udgivelse så vidt mulig kan følges af. Mange bøger kommer samtidig og det kan være svært at nå det.
Så er du forfatter, forlag eller på anden vis kender en forfatter der trænger til en ærlig og reel anmeldelse, eller har lyst til at lave et videointerview,  så kontakt mig via mail camilla@bogfidusen.dk Eller via kontaktformularen og vi finder ud af noget …

Håber alle der kommer ind på denne side, får inspiration og glæde af at læse mine anmeldelser.

Kærlig hilsen
Camilla