Italiensvej

Italiensvej Book Cover Italiensvej
Anna Grue
Kærlighed
Politikkens Forlag
2015
alle
468

Bedømmelse: (5/6 stjerner) Vittoria er en ung kvinde i starten af 20¨erne, hun vælger at tage den lange vej fra Rom til København i sin lille, dog nye Fiat med alle sine ejendele, en del kapital og en ganske lille baby på 3 måneder, Massimo.

Idet hendes mor er dansker, er hun ikke længe om at flygte til Danmark da hun ikke længere kan være i Italien. Hun taler en del dansk og regner med at hun skal komme til at klare sig.

Hun finder et lille, ikke helt stuerent hotel med acceptabel komfort og slår sig ned med lille Massimo. Her møder hun Connie som arbejder som servitrice på en natklub i Københavns centrum. Der opstår dog hurtig kurre på tråden over for det andre beboere på hotellet, idet en lille baby jo sjældent er lydløs, og Vittoria er nødt til at flytte.

Hun finder under billetmærke et job i avisen, på Italiensvej, som husbestyrerinde i en husholdning med to mindre børn. På grund af vejens navn ser Vittoria annoncen som et tegn til hende om at søge stillingen.

Historien foregår i slutningen af 1950´erne og beskrivelserne i bogen er meget tidstypiske og man kan næsten lugte brylcremen man brugte til at sætte anderumperne med.

Man bliver konfronteret med tidens måde at tænke på. Takt og tone og forskel på rig og fattig fandtes bestemt også på det tidspunkt. Man bliver taget med på et eventyr tilbage i tiden, en skøn historie hvor kærligheden er i højsæde.

Kort sagt er romanen meget sød og rigtig hyggelig. Lige en bog at tage med sig til stranden til sommer.