Den blå digters kone

Nora Sand nr 2

Den blå digters kone Book Cover Den blå digters kone
Nora Sand #2
Lone Theils
Kriminalroman
Lindhardt og Ringhof
2016
298

Bedømmelse: (4/6 stjerner)

Manash Ishmail er blevet en berømt digter, og ikke kun i Iran, hvor han er født men i hele verden. En berømt sanger har fundet hans digtsamling "de blå digte" og har lavet et album, med tekster af netop Manash.

Manash overtaler sin kone, Amina til at flygte fra Iran. Problemet er at de under flugten kommer væk fra hinanden. De kommer ved en fejl i hver sin lastbil.

Lastbilerne kører hver sin vej. Manash havner i et Røde Kors center i Danmark.

Det sidste han har hørt fra Amina er en SMS hvor hun skriver hun er vel ankommet til England. Men ingen yderligere beskeder, hendes mobil er højst sandsynelig løbet tør for strøm.

Her kommer journalisten, Nora Sand ind i billedet hun skriver for det danske blad, Globalt. Hun arbejder i England og Manash øjner en chance for at hun evt kan finde Amina.

Noras chef, Krebsen, vil meget gerne have et eksklusivt interview med den berømte blå digter og giver Nora lov til at bruge lidt tid på at finde konen.

Det viser sig at være en rejse ind i en underverden, hvor nogle flygtninge, først rigtig flygter, når de er kommet til vesten. Det er ikke hverken menneskeligt eller trygt, de omstændigheder flygtende mennesker bliver budt i denne roman.

Den blå digters kone er en selvstændig roman om journalisten Nora Sand. Dog er der en lille opfølgning på hendes kvaler med kæresten Andreas, som virkelig  har "skidt i nælderne"denne gang. Dog fylder de personlige problemer ikke ret meget i forhold til den fascinerende historie om de iranske flygtninge.

Bogen er flot skrevet, personer, omgivelser og intensiteten i Den blå digters kone giver 4 store flotte stjerner herfra.

Glæder mig til mere Nora Sand !