Ondt liv

Et kaplob med tiden

Jørgen Langholm er tilbage i barndomsbyen, hvor han gik i dem lokale skole, havde de bedste venner og sin første forelskelse.

Hans første kærlighed blev dengang slået ihjel og efterladt i en park. Dette mord har han svært ved at glemme.

Jørgens far har været politibetjent hele sin karriere. En person har i en længere periode sendt en del mystiske postkort, til Jørgens barndomshjem, faderen har gemt dem i en skotøjsæske og har ikke tillagt dem større betydning og han har aldrig vist dem til sin søn.

Mille, Jørgens “papdatter” er på ferie på Costa del Sol sammen med en veninde. Da hun ikke kommer hjem som planlagt, begynder uroen at brede sig i familien.

En lille pakke med bizart indhold bliver sendt til Jørgens mor. Poststemplet tyder på at det er fra den samme afsender som har sendt postkortene, og Jørgens mor finder dem frem af gemmerne,

Nu begynder Jørgen at ligge to og to sammen og mistanken om at pakken og postkortene ikke var til hans far, men til ham dukker op.

Jørgen har arvet sin fars profession og hans detektivnæse sætter sig for, at finde ud af hvem der har sendt postkortene og derigennem måske finde sin papdatter.

Sporene leder ham til Costa del Sol.

Historien hænger fint sammen, der er et fint flow i romanen. Personerne i historien er velbeskrevne og plottet hænger sammen

Stemningen i bogen er udenmærket beskrevet, vi kommer med i en fangekælder hvor frygten nærmest siler ned af væggene.

Det er tydelig at forfatteren har været på ferie på Costa del Sol, det er tæt på jeg også har været der nu 🙂

 

Faktaboks: 

Titel: Ondt liv
Forfatter: Henrik Jensen
Genre: Kriminalroman
Forlag:  Mellemgaard
Udgivet: 2016
Sider: 311
Bedømmelse:  3 out of 6 stars (3 / 6)