Grækeren

Skønlitterær historisk roman

Grækeren Book Cover Grækeren
Demetrios # 2
Lasse Holm
Skønlitterær roman med historisk islæt
Fahrenheit Forlag
2015
412

Bedømmelse: (6/6 stjerner)

Lægen Demetrios er flyttet til Grækenland efter sin udvisning af Rom i den tidligere roman - Romeren.

Han har skabt sig en tilværelse i Athen som læge, han passer på med at afsløre for nogen at han oprindelig er romer - de er ikke velset efter Sullas udryddelsestogter til Athen et par år i forvejen.

Demetrios bor i et hus sammen med sin kone, Aelia og sine to børn Demetrianus og Philomela  og en slave Lydia som er flyttet med fra Rom.

Selvom lægen har fundet ud af, at man bliver meget upopulær hvis man begynder at efterforske mordsager, falder han igen "i gryden" Små slavedrenge bliver fundet myrdet på den mest bestialske måde. Alle med det samme modus, som så tyder på den samme morder.

Da Demetrios sammen med sin bedste ven begynder at udspørge folk med hensyn til disse mord, finder lægen sit hus brændt ned til jorden, en aften han vender tilbage - hele hans familie er væk og sagen tager en helt ny drejning.

Pludselig finder lægen sig selv, på gaden med sin datter i den ene hånd og ingenting i den anden. Han indleder jagten på resten af familien og sporene fører ham tilbage til Rom.

Man får i denne 2. del af serien om Demestrios et godt indblik i romersk politik  i år 63 før vores tidsregning. Vi møder i børgerne mange historiske personer som vi lærer at kende på godt og ondt. Bl.a. møder vi en ung Julius Cæsar i denne bog.

Hvis man er lidt historisk interesseret er Grækeren( og Romeren) bestemt bøgerne man skal læse. Der er lavet et rigtig flot forarbejde og historien er flot skruet sammen og krydret med historiske personer fra den tid.

Jeg vil dog sige, jeg var rigtig godt hjulpet da jeg læste denne roman, idet jeg lige havde læst den forgående og dermed kendte nogle af personerne lidt i forvejen

Jeg giver bogen 5 stjerner - flot arbejde af forfatteren - glæder mig til sidste del af serien.