Hvidt snit

Hvidt snit Book Cover Hvidt snit
Selma Eliasssen #4
Lotte Petri
Krimi, spænding
Turbine
2014
alle formater
319

Bedømmelse: (5/6 stjerner)

Denne roman er nr 4 i serien om forskeren Selma Eliasson, leder af en specialenhed der arbejder under Københavns politi. Afdelingen leder efter terrormistænkte der bruger kemiske våben som deres foretrukne magtmiddel til at få deres mission ført ud i livet.

Denne bog udskiller sig dog en smule fra de andre bøger idet vi her følger en Politikommissær Buchanan, som vi dog stiftede bekendeskab med i sidste bog ”sort død”

På Sikringen som er forvaringsanstalten hvor de farligste, psykotiske livstidsfanger bliver anbragt, sker nogle uforklarlige mord, ofrene får anfald der ligner total psykose hvor hele kroppen reagere voldsomt, med kramper og spasmer i et stykke tid og lige pludselig dør de, uden man på nogen måder kan hjælpe dem.

Politiet kører hele tiden panden mod en mur og kan ikke finde ud af hvad der sker, hvordan morderen kommer ind osv. Selma kommer ind i billedet og synes hun kan kende syptomerne, som en meget sjælden form for gift kan give.  Sporene leder i retningen af gamle kendinge og det bliver sagen ikke mere hyggelig af.

Man når næsten ikke at opdage at man faktisk savner Selma lidt i denne roman, idet vores politikommissær bærer hovedrollen med bravur og man er rigtig godt underholdt. Der er godt med ”kog i gryden” og det er meget forfriskende at bogen er anderledes sat sammen end de andre 3. Det bliver spændende at se hvordan den næste bog i serien, bliver sat sammen.

Hvis man er ny i Selma Elliasson´s verden kan man sagtens læse ”hvidt snit” som en selvstændig historie, idet forfatteren har sparet på referencerne og man er med hele vejen igennem.

Jeg giver bogen 4 stjerner.