Færgen

På Vampyrjagt til søs

1200 forventningsfulde mennesker mødes på Finlandsfærgen, der skal de i løbet af 24 timer, forsøge på kryds og tværs at hygge sig i hinandens selskab.

Her er en god blanding af familiestrukture. Børnefamilier med teenagere, der er for små til at klare sig selv, men ifølge dem selv fuldtud i stand til at bestemme hvad de vil og ikke vil.

Forældre med voksenproblemer, som ikke lige bliver løst med en tur mellem Sverige og Finland.

Et homoseksuelt par med hver sin løsning på deres liv sammen og begge har problemer med at få nærmiljøet til at acceptere deres valg af livspartner.

En afdanket Melodi Grand Prix -stjerne der for år tilbage vandt den svenske udgave af showet. Nu er han havnet på Færgen, med ansvar for karaoke baren hvor han hverdag er fyldt ud med stoffer og masser af unge piger.

En mørkklædt kvinde med en lille sød dreng i hånden er ligeså passager på færgen. Kvinden er klar over at det er en risikofyldt rejse.

De er begge vampyrer. Hendes søn har ikke fået mad i lang tid og er nødt til at få stillet sulten inden længe. Hun går på “jagt” mellem færgens gæster og finde en ganske ung pige hun mener ikke vil blive savnet før færgen er i land. Da hun kommer tilbage til kahytten er sønnen stukket af og har selv taget sig af sit problem.

Kaos venter forude.

Jeg ser normalt ikke  varmpyrserier eller film i tv og denne bog er ligeledes min første vampyrbog, og det er nok ikke lige noget jeg stiler efter fremover.

Der er alt alt for meget blod i denne bog….. Dette er også grunden til at jeg har taget den i små etaper.

Spændingen i bogen er rigtig fin og intens men “Færgen” er efter min mening for lang. Selve transformeringen fra menneske til vampyr bliver beskrevet i detaljer, alt for mange gange. Til sidst bliver man lidt træt af det.

Hvis man er til twilight-serien er denne bog muligvis noget man skulle kaste sig over

Faktaboks: 

Titel: Færgen
Forfatter: Mats Strandberg
Genre: Gyser, Thriller, Vampyr
Forlag:  Modtryk
Udgivet: 2016
Sider: 474
Bedømmelse:  3 out of 6 stars (3 / 6)