Skindød

Første bind i serien om Henning Juhl

Henning Juhl er tilbage på jobbet, efter et langt sygefravær. Hans søn er omkommet ved en brand 2 år forinden. Sønnen brændte inde i Hennings lejlighed og mens drengen var i sin fars varetægt.

Tragedien har kostet Henning både søn og ægteskab og livet er svært at være i.

Henning er kriminalrapporter på nyhedsavisen 1-2-3 nyheder, der er en af de største norske aviser. Det er til at starte med meget svært for ham at kommer igang igen og finde tilbage i miljøet på avisen, og tingene bliver ikke nemmere da han skal samarbejde med ex-konens nye mand.

En ung kvinde, Henriette Hagerup bliver en tidlig morgen fundet dræbt. Hun ligger halvt begravet i et stort hul og hun er stenet ihjel. Offeret her desforuden den del andre skader på kroppen, der får efterforskerne til at tænke på muslimske afstraffelsesmetoder.

 

Politiet starter med det mest åbenlyse sted. Henriette kom sammen med en ung muslimsk mand, Mahoney, der ovenikøbet er godt kendt af politiet i forvejen.

Henning Juhl oplever et politi der ikke er særlig informativt og det er svært at skrive om forbrydelsen. Han har en gammel kilde fra før ulykken som han tidligere har fået oplysninger ud af, helt anonymt over computeren. Det er en medarbejder som er helt tæt på opklaringsarbejdet, og personen giver Henning oplysninger, så han kan komme lidt videre.

Henning bliver tippet omkring kærestens bror som skulle ligge inde med interessante oplysninger. Journalisten opsøger kilden og lige efter interviewet bliver broderen skudt lige for øjnene af Henning og han undslipper selv med nød og næppe gerningsmandens kugler.

Resten af sagen igennem ser Henning sig over skulderen.

Bogen er en ganske fin debut og start på en serie. Hovedpersonen er troværdig og der er godt med kød på hans privatliv.

Forfatteren formår fint at holde sagen igang og smider læseren i forskellige retninger undervejs. Personerne i opklaringen bliver godt beskrevet og man er helt med undervejs.

Dog bliver hans korrespondance med den hemmelige kilde i politiet lidt anstrengende når den bliver lyttet på lydbog.

 

 

Faktaboks: 

Titel: Skindød
Serie: Henning Juhl #1
Forfatter: Thomas Enger
Genre: Kriminalroman 
Forlag:  Modtryk
Udgivet: 2014
Sider: 384
Bedømmelse:  4 out of 6 stars (4 / 6)