Vildskud

Rebekka Holm bliver ringet op af en barndomsven, en fyr hun dengang var lidt vild med.

Desværre vil han ikke bare indhente de forsømte år, siden de så hinanden sidst. Han har oprigtigt bekymret.

Sønnen Elias er streetartist og har kastet sin kunstneriske kærlighed på Danmarks Akvarium, der nu ligger øde og forladt hen. Det hele er flyttet ud til det mere moderne ”Den blå planet”. Så her er rige udfoldelsesmuligheder på den kunstneriske side.

Men der har været en anden person på stedet, siden Elias sidst har været der. En der har skrevet en ”hilsen” henover hans ”Tag” – en hilsen af den mere foruroligende og ildevarslende slags. Faderen bliver urolig da Elias kommer hjem og fortæller om episoden. Underlig nok virker den unge mand ikke særlig påvirket.

Nu ringer Elias far til efterforsker Rebekka Holm – han ved hun er ansat i politiet. Han ønsker at hun skal finde ud af hvad det er der sker. Hun keder sig uhyrlig meget og bliver fristet til at undersøge sagen nærmere.

På en familierejse til Apulien i Italien, indtræffer der en ulykkelig hændelse en tidlig morgen. En hændelse der kommer til at påvirke den unge mor, Johannas fremtid – for evigt. Johanne kan ingenting efter denne ferie og hendes læge anbefaler hende at begynde i en sorggruppe, hvor ligesindede mødes og taler deres sorg igennem. Måske finder de sammen en måde at komme videre på. Det tegner lyst lige indtil de får et nyt medlem i gruppen. Denne unge kvinde er gjort af en specielt stof.

”Vildskud” er endnu et pletskud fra Julie Hastrup. Denne gang handler bogen om selvtægt og magtesløshed og ikke mindst sorg. Det er ret voldsomme temaer, men Julie Hastrup har sin helt egen måde, hvorpå hun får tingene bundet sammen på underholdende vis.

Romanen er ikke et bloddryppende krimi, som forfatteren ellers ikke har været fedtet med i de seneste romaner, men i denne her er det psykologien der spiller læseren et pus. Man bliver inviteret med helt ind i de inderste følelser på hovedpersonerne, der denne her gang ikke kun er Rebekka Holm. Der er flere personer der får lov til at fortælle deres historie.  Der er rørende men også uhyggelig læsning og plottet er svært at gennemskue – sådan som vi godt kan lide det..

Rebekka Holm er naturligvis stadig den faste ”klippe” i historien. Hun er efterforskeren der skal forsøge at finde ud af hvad det er der sker i København. Samtidig med at hun skal være noget for Niklas, kæresten der ligger på hospitaler i Sverige. Hun har store problemer med at få arbejde og omsorgen for ham til at gå op i en højere enhed.

Julie Hastrup har igen skrevet en roman der ikke er til at slippe igen. ”Vildskud” er en fremragende krimi der er skrevet på sin helt egen måde.

Julie Hastrup har tidligere skrevet :
Rebekka Holm – serie : 
En torn i øjet
Det blinde punkt
Blodig fortid
Portræt af døden 
Farlig fortid – Rebekka Holm #5 – kriminalroman
Mirakelmanden – Rebekka Holm #6 – kriminalroman 
Blodspor – Rebekka Holm #7 – Kriminalroman 

Faktaboks: 

Titel: Vildskud
Forfatter: Julie Hastrup 
Genre: Krimi – #8 Rebekka Holm 
Forlag: Politikens forlag 
Udgivet: 2020
Sider : 415
Bedømmelse:
 6 out of 6 stars (6 / 6)