Annabelle

Annabelle er en ung teenager, der har svært ved at finde sin identitet, Hun er vokset op med en meget dominerende mor og en eftergivende far,  i en meget lille by, Gullspång, i Sydsverige, hvor alle kender hinanden. Derfor er det også her, alle taler om hinanden, især hvis det er ondsindet sladder der er tale om.

En meget sen aften forsvinder Annabelle sporløst. Hun har været til en fest i et privat hjem, der som sædvanen tro, løb helt af sporet. Hun fulgtes med en veninde til festen, men de blev væk fra hinanden. Der er et par af de unge der ser Annabelle forsvinder hjemad, i en meget påvirket tilstand.

Da Annabelles far opsøger huset hvor festen bliver afholdt, er der ingen der ved hvor hun er blevet af. Han finde hendes tidligere kæreste, der viser ham  rundt i huset, så han selv kan lede efter datteren – men uden held. Hun er væk.

Nu sættes hele lokalsamfundet i gang. Missing People, private indbyggere og politiet hjælper nu hinanden med at lede efter den unge kvinde.

Politikvinden Charlie Lager, sendes til Gullsprång sammen med kollegaen Anders. Charlie er født i byen, og har på den måde et forsping, med hensyn til de lokale indbyggere. Hun finder hurtigt ud af, at der ikke er sket en større udveksling, folk er lige så underlige som de var, da hun som ganske ung forlod byen. Charlie bliver hurtigt klar over, at de unge mennesker omkring Annabelle, har et ret letsindigt forhold til stoffer, sprut og sex. Der er grænser for hvad man kan huske, når man er påvirket på den ene eller anden måde.

 

Dette er Lina Bengtsdotter´s debutroman, og en meget stille og rolig en af slagsen. Det blandes en god cocktail af kriminalsag, privatliv og gamle minder. Charlie er allerede fra starten af, i tvivl om hun i det hele taget er den rette at sende afsted. Hun er lidt bange for at vende tilbage til barndomsbyen, og se de “gamle” spøgelser i øjnene.

Det er ikke en krimi med vold, blod, biljagter og lignende i, men henvender sig mere til den læser der gerne vil “samle puslespil”. Forfatteren formår at få nutid og datid til at glide sammen, idet Annabelles forsvinden bliver kædet sammen med en ændre drabssag.

En god start, bliver spændende at følge forfatteren fremover.

 

Faktaboks: 

Titel: Annabelle
Forfatter: Lina Bengtsdotter
Genre: Kriminalroman
Forlag: Peoples Press 
Udgivet: 2018
Sider: 311
Bedømmelse:  4 out of 6 stars (4 / 6)

Anmeldereksemplar fra forlaget.