Heksedrengen

Nora Sand er i London. Hun er på sporet af en historie, der omhandler bortførte børn i Afrika. Professor Abioni, der er kendt for at opspore og hjælpe disse kidnappede børn, lokkes til et møde med den danske journalist – efter utallige opfordringer. Han har gennem mange år, arbejdet med sager, om organiseret kidnapning af børn i Nigeria –  bl.a. et eksempel, hvor 200 piger blev kidnappet, kørt væk i store busser og først senere dukker op igen, som barnebrude til soldater, og derved dømt til et liv som slaver, for mænd der er langt over deres egen alder.

Organisationen der står bag kidnapningerne, er ikke som han først troede den militaristiske og islamistiske gruppe Boko Haram, men derimod en nyreligiøs gruppe, der kalder sig “Guds børn” Der er ikke mange der kender  til dem. Professoren tør ikke melde sekten til politiet. han tidligere assistent Maria Mua, har sluttet sig til gruppen. Han er bange for at det går ud over hende, hvis politiet efterforsker sagen. Så nu er Abioni alene i kampen om børnenes sikkerhed.

Møde mellem professoren og Nora bliver i midlertid forstyrret af hendes chef, der ringer til hende. Han har en meget spændende historie til Nora, hun bare SKAL skrive.  Da hun endelig får chefen rystet af igen, er professoren forsvundet

Næste dag bliver Nora kontaktet af det lokale politi – professoren er blevet myrdet på ret bestialsk vis. Politiet ved at den danske journalist havde et møde med professoren, og vil nu vide, hvad Nora ved om ham – men hun er ikke til meget hjælp

Da hun kommer ud fra politistationen, bliver hun ringet op af professorens assistent – Maria når dårlig at få præsenteret sig selv, før forbindelsen bliver afbrudt …

 Den sag, Noras chef ringede om, var at en lille dreng er blevet bortført i et supermarked, drengens mor er dansk realitystjerne og faderen er russisk forretningsmand, med voldsomt mange penge. Der var en fodboldstjerne på besøg i supermarkedet, og drengen ville have en autograf, og han blev da væk i tumulten. Videoovervågningen viser, at drengen bliver ført væk af en kvinde i burka. 

Pressen går helt amok, og skal straks skyde skylden på IS – men Nora er ikke helt sikker, hun har svært ved at se sammenhængen. Drengens forældre lå lige på vippen til en skilsmisse, og det synes Nora, er en langt mere interessant vinkel på historien. Hun har i bund og grund, ikke så voldsom meget lyst til denne “high society-sag” – men hendes chef siger hun skal. Hun er mere draget af sagen om professoren og assistenten Maria – hvad vil “Guds børn” med de kidnappede børn? Hvorfor blev professoren myrdet ? Er assistenten Maria i fare?  Er det i det hele taget en god ide, at gå på jagt efter disse religøse fanatikere – alene ? 

Lone Theils har i denne 3. bog om journalisten Nora Sand, taget fat på Russisk mafia, sort magi og journisternes vilkår, når man er alene i marken. Dette er blevet en meget spændende kriminalroman, der har alle facetter. Læseren er rigtig godt underholdt, der er masser af dramatik, spænding og Noras lidt skæve personlighed, gør ikke romanen mindre underholdende.

I denne roman bliver Noras kærlighedsforhold ikke nemmere at håndtere. Hendes faste kæreste er blevet far til en anden kvindes barn. Dette har også en god plads i bogen, og som er et must for dem, der har fulgt Nora Sands kamp for parforholdet, igennem de sidste 3 bøger.

“Heksedrengen” er en selvstændig kriminalroman, der sagtens kan læses selvom man ikke har læst de andre i serien – men hvorfor snyde sig selv for fornøjelsen ?

Faktaboks: 

Titel: Heksedrengen 
Forfatter: Lone Theils
Genre: Kriminalroman
Forlag: Lindhardt og Ringhof
Udgivet: 2018
Sider: 271
Bedømmelse:  5 out of 6 stars (5 / 6)

Anmeldereksemplar fra forlaget.