Jomfrurejsen

 

Jomfrurejsen Book Cover Jomfrurejsen
Kim Jørgensen
Krimi - spænding
Mellemgaard
2015
alle
329

Bedømmelse: (4/6 stjerner)

Silas tager i 1985 på skibet Damokles på dens første rejse, sammen med en kammerat og sin kæreste Julie.
På skibet findes der er skab hvor man kan se ind i kaptajnens gemakker og følge med i hvad der sker derinde. Der er et kikhul og en form for tragt der kan gengive hvad der sker på den anden side af væggen. Da skibet blev bygget var det meningen at kaptajnens tjener på den måde kunne fornemme hvornår hans tilstedeværelse var ønskelig til servicering af selskabet i kahytten.
Dette bliver Silas opmærksom på dette skab og nysgerrigheden driver ham ind i det famøse skab. Herefter husker han ingenting. Han får at blackout og vågner i sin kahyt. Kaptajnen og hans bedste ven Peter fortæller han noget meget mystisk, han er fundet løbende rundt i skibets restaurant råbende: mord, mord. Silas husker intet om dette. Det mest mystiske er at hans kæreste Julie forsvinder den samme dag.
20 år efter går Silas stadig ture på havnen der hvor Damokles lå og kikker efter Julie. Han er stadig meget mystificeret omkring hvad der skete dengang, og han kan ikke rigtig komme sig over det. En dag står der en rødhåret kvinde i nøjagtig samme kjole som Julie havde på da hun forsvandt. Er dette bare et tilfælde. Han bliver nysgerrig og genoptager sin egen efterforskning fra dengang og opsøger vidner – men hvad handler det hele om og hvem kan han stole på og finde hjælp os ?
Romanen er en fortælling om rigdom, svigt, kærlighed, kunst og bedrag. Bogen har det hele og man bliver til tider mindet lidt om en gammel Hercule Poirot roman. To mænd på jagt efter sandheden til tider med livet som indsats. Du er godt underholdt og intensiteten bliver overholdt bogen igennem. Du er både med i nutid og fremtid og jagten på Julie fører mange steder hen
Bogen får 3 stjerner