Tik-Tak tiden går

Marcus Falck på nervepirrende mission

En lille pige uploader et billede på sin facebook-væg af en fremmed mand. Hendes moster ser billedet og undre sig og bliver lidt urolig. Hun prøver at ringe sin søster op, men hun svarer ikke – datteren tager heller ikke telefonen og søsteren tager hjem til hende og finder huset tomt.

Politiet får en opringning af en mand med forvrænget stemme, han fortæller han har uploadet en video på youtube de skal se. Her vises et klip med moderen, skræmt fra vid og sans. Et kort stykke tid efter får de en besked fra morderen at han vil slå kvinden ihjel efter en time. Politiet har ikke en chance for at finde gerningsmanden på så kort tid.

En video bliver uploadet på youtube. Den viser et horribelt mord på moderen og barnet findes i vejkanten, ude at stand til at fortælle hvad er er sket og hvem manden er, der bortførte dem.

Kort tid efter bliver Marcus Falck personligt kontaktet – han må selv få lov til at vælge om samme skæbne skal overgå hans datter eller hans kone ! Sagen bliver herefter meget, meget personlig og får Marcus Falck så lang ud i torvene man kan komme. Det bliver et kapløb med tiden.

Poul Erik Larsson burde efter min mening stå i alle boghandlere i hele landet – han skriver fuldt ud på højde med så mange andre af hans kolleger (jussi, Jens Henrik Jensen, Jesper Stein osv)

Han har opbygget et miljø omkring Marcus Falck fyldt med excentriske, trofaste, regelrette og kolleger der totalt skider på regler og normer. En festlig buket der giver bogen liv og kolorit.

Han evner at skrive med en intensitet så alle følelser kommer i spil undervejs.

Marcus Falck, der er den gennemgående figur i serien,  er en meget engageret og trofast leder af holdet der gør sit for at holde sammen på det hele. Men denne gang kommer han til kort, idet sagen kommer meget tæt på hans privatliv.

Flot, flot skrevet – 5 store flotte stjerner herfra. Neglebidende spændende.

 

Faktaboks: 

Titel: Tik-Tak tiden går
Serie: Marcus Falck #6
Forfatter: Poul Erik Larsson 
Genre: Kriminalroman
Forlag:  Mellemgaard
Udgivet: 2016
Sider: 402
Bedømmelse:  5 out of 6 stars (5 / 6)