Tara og stormøerne

Med munkene på stormøerne

Den unge prins Arke, som Tara lærte at kende i den første bog “Tara og magtens segl” er forsvundet Hans far, der lige har generobret tronen, sender bud efter Tara. Han beder hende mindeligt om at gå “Undercover” i ydrebyerne for at finde ud af hvad der er sket med den unge prins.

Teorien er at Arke er taget derhen for at lede efter sin lillebror Valmar. Rygterne fortæller at der er stor sandsynelighed for at den lille prins Valmar holdes fanget der.

Tara rider til Halvarden for at finde Fyrst Baras. Han er den nærmeste til at fortælle hvad der er blevet af Arke og Valmar. Fyrsten har i mange år opdraget Arke som sin egen søn. Da Tara ankommer til byen er der ingen borg, der er en fyrste værdig – der er kun en samling små usle hytter. Fyrst Baras har en meget uhyggelig og lidt underlig kone. Ifølge soldaterne er det hende der bestemmer hvem fyrsten skal tage imod.

En af grundene til at fyrstinden er lidt underlig er at hendes mand har ligget død i flere dage. Hun ved ikke lige hvordan hun skal gribe situationen an.

Folket bliver nok vrede, når de finder ud af at deres leder har ligget død i nogen tid, uden at de har fået besked om det.

Fyrstinden taler om en ny leder af Halvarden. Hendes mand talte altid om Valmar som den nye fyrste. Tara forstår ingenting. Det er jo ham at Arke er taget ud og lede efter. Han er jo netop Arkes lillebror og kan ikke være Fyrst Baras søn – der bliver noget at rydde op i.

 

Dette er 2. del af serien om Tara og alle hendes venner. Dem kender læseren ganske godt nu og derfor skal der ikke bruges så meget tid på at forklare hvem at de forskellige er. Forfatteren har opfundet et univers som fungere rigtig godt, og som fungere for til de børn der kan lide eventyr.

I denne bog lære vi også dværgene på stormøerne at kende og de er ikke kedelige. Der er mange regler på dette sted og det er svært ikke at overtræde nogle af dem. Oveni er det vist svært at kommer afsted igen når man ikke har lyst til at være der mere.

Det er en stor fordel at man har læst første del af serien om Tara, inden man kaster sig over denne her. Idet mange af karakterne går igen og der er nogle ting man finder ud af i denne bog, som ikke giver nogen mening hvis man ikke har baggrunden fra den første bog.

Anbefalinger herfra

 

Faktaboks: 

Titel: Tara og stormøerne
Serie: Tara #2
Forfatter: Isa Lemvigh Clausen
Genre: Børnebog
Forlag:  Mellemgård
Udgivet: 2017 
Sider: 235
Bedømmelse:  3 out of 6 stars (3 / 6)

Anmeldereksemplar fra forlaget.