Kludedukken

En Thriller i topklasse

Willian “Wolf” Fawkes, kriminalassistent har helt sin egen agenda. Under en retssag mod en formodet seriemorder, er det Wolf selv der i første omgang ender som forbryderen. Nævningene frikender den tiltalte taxichauffør på grund af manglende beviser.

Det slår klik for Wolf, der ikke er tvivl om tiltaltes skyld. Kriminalassistenten kaster sig over tiltalte og forsøger at kvæle ham, og håber derved at forhindre ham i at myrde flere unge prostituerede piger.

Nu 4 år efter ligger Wolf´s  liv i ruiner. Han er lige flyttet til en ny lejlighed, der mildest talt er et hul. Stort set ingen møbler, vinduerne kan ikke åbnes, idet de tidligere ejere ikke har afleveret nøglen til dem, ikke særlig behagelig idet London oplever en massiv hedebølge på dette tidspunkt. Op langs den ene væg er der vildt mange flyttekasser, som han ikke engang gider pakke ud. Han har ingen steder at ligge tingene.

Kriminalassistent Wolf bliver vækket en meget tidlig morgen af sin chef, han skal komme hen til en lejlighed der ligger meget tæt på hans egen lejlighed – og han må gerne sætte farten op !

Et besynderligt syn møder den ellers garvede politiefterforsker. Der hænger et lig ned fra loftet, i den ellers tomme lejlighed. Eller det er nærmere et puslespil af et lig. Kroppen er sammensat af 6 forskellige personer. Et stort samsurium af forskellige mennesker : Mænd, kvinder, sorte og hvide. Det mest uhyggelige er dog at hovedet er ham den anklagede massemorder fra den gamle retsag – den sag der bragte Wolf i fedtefadet for 4 år siden.

Wolf bemærker at der er en personlig hilsen til ham selv – den ene af “kludedukkens” hænder peger lige over mod hans nye lejlighed. Nok ikke tilfældigt at liget hænger lige der.

Et par kriminalbetjente bliver sendt hen til det fængsel hvor hovedets ejermand skulle afsone sin dom. Det viser sig at han for uger tilbage havde fået et ildebefindende. Fængslets egen sygeafdeling så sig ude af stand til at hjælpe ham tilstrækkeligt. Så han blev med politieskorte kørt til nærmeste hospital til yderligere behandling. Han afgik ved døden kort tid efter. Betjentene forlanger at komme til at se liget af manden – og ganske som forventet – hovedet mangler !

På nærliggende tv-station arbejder Wolf´s ekskone. Hun får i sit dueslag en liste af personer der er de næste i køen. Der står et navn og en dato – der fortæller hvornår de skal dø. Sidst på listen står Wolf selv. Nu starter kapløbet, personerne på listen skal findes og beskyttes og samtidig skal de finde en gal morder – og det haster !

 

Daniel Cole har skrevet en fremragende og virkelig spændende Thriller. Det er en bog der helt sikkert holder læseren vågen om natten – man skal lige have det næste med…

Handlingen foregår i London og miljøbeskrivelsen er fantastisk. Både slumkvarterne, de fine kvartere, lufthavnen og ja du er stort set i hele London i denne her roman. Det hele er rigtig godt beskrevet, som at være der selv.

Wolf, bogens hovedperson er en klassisk antihelt, som man slet ikke ved hvor man har. Han er indesluttet og lidt forvirrende i sin tankegang, men forklaringen på dette kommer naturligvis sidst i bogen. Han er “fanget” mellem 2 kvinder og ingen af dem ved rigtig om de vil have ham, når det kommer til stykket. Han er først og fremmest gift med sit arbejde og hvis det gavner sagen at han tager afsted – så må kvinderne vente.

Der er en ny politiassistent der lige er blevet forflyttet til afdelingen, der tydelig beskriver hvordan man kan blive besat af en sag.

Hvis man er til thrillers, hvor man lige skal spænde sikkerhedsselen og holde fast i panikhåndtaget – så er Kludedukken helt klart en mustread – fremragende, spændende, fængslende og hold da op..

 

Faktaboks

 Kludedukken 
 Daniel Cole 
 Thriller 
 Politikens forlag 
 2017 
 397 

6 out of 6 stars (6 / 6)

Anmeldereksemplar  fra forlaget