Mordersken

Madeleine i Konstantinopel

Mordersken Book Cover Mordersken
Madeleine De Montdidier #3
Anne-Marie Vedsø Olesen
Skønlitterær Historisk roman
Politikens forlag
22/1 2016
379

Bedømmelse: (4/6 stjerner)

Madeleine De Montdidier er igen på flugt. Hun ville hævne sin elskede og slog en mand ihjel. Nu flygter hun fra straffen, men hun "holder på den forkerte hest". Møder en enlig rytter der hævder at han kan få hende på et skib til Frankrig, så hun kan komme hjem til sin elskede datter.

Dette sker ikke, hendes følgesvend bliver kuppet af sine egne. De er gået over til fjenden og inden Madeleine ser sig om er hun smidt ombord på et skib og på vej til Konstantinopel, for at blive solgt som slave.

Her bor sultan Selim den 2. Han har en hemmelig hær, Månekorpset. Det er en specieltrænet enhed som ingen ved alt for meget om. Det er også bedst ikke at vide noget. Deres speciale er at slå folk ihjel på alle mulige tænkelige måder.

Til at begynde med var det meningen at Madeleine skulle indlemmes i sultanens harem, men da hun viser kampvilje ved præsentationen bliver det bestemt at hun skal være en del af Månekorpset. Hun får en halvmåne brændt ind i sin skulder og nu er der ingen vej tilbage.

Ønsker hun at se sin datter Sne igen, så må hun gennemføre træningen som morderske. I månekorpset er der flest mænd, og de er ikke opsat på at lade kvinderne slippe nemmere gennem nåleøjet, fordi de er kvinder. Det bliver et hårdt år for vores heltinde.

Dette er 3. bind i serien om Madeleine. Det er helt klart en stor fordel at have læst de forrige bind i serien, der er en del henvisninger til tidligere episoder, fra de forrige romaner.

Mordersken er en ret blodig affære, men dette kan man også læse ud af referatet. Der er scener i Mordersken som nok får sandkagen til kaffen til at smage lidt underligt. Men alt i alt er bogen godt beskrevet og forfatteren formår at beskrive Konstantinopel  så man næsten får sand i munden.

Det er dejlig forfriskende at det er en kvinde der har hovedrollen i denne serie, og at hun konstant bliver udfordret, som man ellers kun ville udfordre en mand. Hun bliver meget styret af sine følelser og specielt i denne her får hun en del nye værdinormer, dette ændre hendes livssyn. Ting hun før synes var vigtige er nu fuldstændig overflødig og betydningsløst.

Jeg giver bogen 4 stjerner