En mand der hedder Ove

En mand der hedder ove Book Cover En mand der hedder ove
Frederik Backman
Humor
Peoples Press
2013
360
alle formater

Bedømmelse: (5/6 stjerner)

Ove må nok betegnes som en særling. Han er altid sur, råber meget af folk når de ikke lige forstår hvad han mener. Han er enhver forhandlers mareridt, spiller altid politibetjent over for alle han møder på sin vej.

Ove ejer en Saab - og har altid købt en Saab når han skulle have ny bil, det ultimative bedrag en svensk mand kan begå er at købe en bil der ikke er produceret i Sverige. Har man først købt en bil fra et andet land, så kan man godt glemme alt om respekt fra Ove.

Han er en meget stille mand, hvis han får lov til at være i fred. Kommer man indenfor hos Ove vil man opleve en mand i krise. han har mistet sin kone og har svært ved at kapere sit liv uden hende.

Men da Ove får en ny nabo, En iransk kvinde, gift med et drog af en svensker og deres to børn, tager livet en helt anden drejning for ham. Den nye nabo er nemlig ikke pr automatik bange for Ove, hun undgår han heller ikke, børnene reagere ligesådan og uanset hvad Ove gør for at skræmme dem væk, virker det ikke.

Bogen er meget humoristisk, hovedpersonen er genialt beskrevet og man sidder konstant med et smil på læben. Hans rutineprægede hverdag står en alvorlig prøve på grund af hans nye naboer. Inden man ser sig om elsker man Ove og de andre hovedpersoner i bogen som bl.a. tæller en svansperson, en firkantet pub-ejer, et katteskravl uden ret meget pels og et journalist-kvindemenneske som alle giver liv til denne historie

Jeg giver bogen 4 stjerner