Langtfra Død

Langtfra død Book Cover Langtfra død
Roy Grace #3
Peter james
Krimi
LIndhardt og Ringhoff
2013
Lydbog

Bedømmelse: (5/6 stjerner)

Katie Bishop bliver fundet myrdet i sin egen lejlighed af sin rengøringsassistent en tidlig morgen. Mordet adskiller sig noget fra andre sager - der er bl.a. gjort brug af en gasmaske som er trukket hen over hovedet på offeret.

Som politiet ofte gør rettes mistanken straks mod ægtemanden som pure nægter. Han har tilsyneladende også et skudsikkert alibi, som får politiet til at udvide sin efterforskning.

Som en "sidegevinst" kommer nogle af Roys venner hjem fra ferie i  Tyskland. De er overbeviste om at de har set Roys forsvundne hustru på deres ferie. Dette får Grace til straks at rejse til Tyskland i et naivt håb om at finde hende.
Denne manøvre giver naturligvis gnidninger mellem Grace og hans nye kæreste Cleo.

Bogen er meget underholdende og man bliver hurtig fanget af handlingen. Jeg har hørt bogen som lydbog og det har været vanskeligt at gå ind ude fra bilen af i perioder af bogen.

Selvom det er en kriminalroman er der en hel del humor i bogen. Roy har en sort mand som samarbejdspartner, Han ligger i skildsmisse med sin kone og flytter ind hos Grace. Dette giver visse gnidninger.

Jeg giver bogen 4 stjerner