Jeg finder dig

For lidt over et år siden, planlagde en af byens mest magtfulde forbrydere, Jovan Devic et røveri, mod byens store fodboldstadion. Planen var, at der skulle installeres en tidsindstillet bombe, på en af tribunerne. Den skulle detonere midt under en af de store pokalkampe, og derved skabe en masse kaos.

En masse uskyldige mennesker ville højst sandsynlig miste livet ved denne aktion, men Devic var ligeglad. Bombens formål var, at aflede personalet på stadion. Devics egne folk skulle nu, iklædt politiets kampuniformer, udføre et røveri mod stadions pengeskab.

Planen blev i midlertid forkludret, idet en berømt “fikser” Richard Falke, valgte at byde med den kriminelle underverden og afslørede planerne for politiet. Fra at være ham der kunne skaffe politiuniformer, våben og lign til de mest hårdkogte forbrydere i byen, bliver han nu nærmest lovløs og må gå og se sig over skulderen. Jovan Devic har håndlangere overalt i hele Norden. Som konsekvens af dette, tager Richard til Australien og starte på en frisk, på trods af at han efterlader sit livs kærlighed i Sverige. 

Nu er problemet at Devic skal for retten, og svensk politi skal bruge Richards vidneudsagn, før de har en ordentlig sag, så de kan spærre Devic inde, i rigtig lang tid. Men Richard synes han har gjort nok og er ikke interesseret, han skal også passe på sig selv – og dette er nok ikke lige måden at gøre det på.

Richards bedste ven ligger imidlertid for døden på et hospice i Sverige, Richard kontakter sin tidligere kollega og kæreste Liv Kaspi. Hun er fortsat ansat i politiet og sættes nu i et dillema – Skal hun forråde Richard og fortælle chefen at han kommer til Sverige, eller skal hun hjælp Richard ind og ud af Sverige igen ?

 

“Jeg finder dig” er en fantastisk krimi. Den har så meget intensitet og overraskende tvists. at man bliver fanget af handlingen lige fra start til slut. Man kan opleve at der er fred og ingen fare. og en halv side længere nede er katastrofen indtrådt. Det sker gang på gang i denne opfølger af ” Sporene vi efterlader os”.

Personerne i romanen er yderst troværdige, og læseren bliver ofte præsenteret for dilemmaer som kan være svære løse. Devic er aldeles skrupelløs og er ligeglad, med alle andre end sig selv. De “tjenester” han sætter sine medarbejdere til at løse er umenneskelige og nådesløse. Hvis ikke han adlydes så er der kontant afregning.

Man kan sagtens læse denne opfølger som selvstændig roman, der er masser af henvisninger fra bind 1, som gør at nye læsere ikke føler sig” hægtet af”. Pernilla Ericson skriver blændende og det bliver svært at vente til næste bind i serien.

 

Faktaboks: 

Titel: Jeg finder dig
Serie: Erlagruppen #2
Forfatter: Pernilla Ericson
Genre: Kriminalroman
Forlag: HarperCollinsNordic
Udgivet: 2018
Sider: 348
Bedømmelse:  6 out of 6 stars (6 / 6)

Anmeldereksemplar fra forlaget.