I bjørnens kløer

Henrik Foss, en tidligere jægersoldat med flere udsendelser bag sig til krigshærgede lande, er nu vendt hjem til en karriere i dansk politik.

Han er nu nummer to i Venstres folketingsgruppe, højrehånd for gruppen kvindelige statsministerkandidat. Idet han nu står til at blive dansk udenrigsminister, havner han i massiv modvind fra uventet kant. 

Han modtager en dag en meget lille pakke med posten. Heri ligger et USB stik, med en yderst ubehagelig video optagelse. Umiddelbart kunne sekvensen være en ubehagelig voldsfilm, men der ligger en lille indpakket ekstra “gave” i æsken der beviser det modsatte. Henrik bliver rædselsslagen og aner ikke sit levende råd. Han føler så småt at jorden brænder under fødderne på ham, er han i livsfare ? Hvorfor er det lige ham det går ud over ?

Henriks søn bliver nu genstand for en “spøg” der skal minde den prominente politiker om, hvor sårbart et menneske er. Denne aktion sætte politi, Christiansborg og PET på den anden ende, der skal skrues op for sikkerheden af de danske politikere og deres familier. Der bliver sat speciel focus på Henriks familie – men de er ikke oppe imod amatører, tværtimod.

Danmark skal inden så længe stå for en FN konference, hvor spørgsmålet om Tjetjeniens løsrivelse fra Rusland er på programmet. Tingene begynder at hænge sammen, idet de folk i den film Henrik Foss modtog, taler russisk i filmklippet. Man begynder at ane en forbindelse mellem de ting der sker for Henriks familie og den kommende afstemning I FN, ordet terror bliver nu ramme alvor.

 

Peter Mogensen har en lang karriere bag sig på Christiansborg, via indflydelsesrige stillinger for toppolitikerne i dansk politik gennem mange år. Dette er meget tydelig i denne nye roman. Indholdet i handlingen er meget politisk og læseren bliver inviteret med ind på borgen, ind i det allerhelligste, hvor de vigtigste beslutninger bliver taget. Personerne i bogen er en god blanding af fiktive personer og nuværende politikere.

Det er dog formanden og næstformanden for regeringens oppositionsparti vi meste følger. Ved bogens start venter alle på, at magtbalancen tipper over til anden side, når som helst og at den nuværende regerings dage er talte på borgen. Men hele antiterror-pakken bliver sat i højeste alarmberedskab da venstres næstformand Henrik Foss og hans familie bliver udsat for voldsomme trusler og det igennem Danmarks sikkerhed. PET bliver sat til at passe på Henrik, hans eks-kone og de to børn.

Henrik er skilt fra hustruen og han har svært ved at få et normalt forhold til sine børn, denne krise hjælper ikke. Han er gammel jægersoldat og har der flere gange været i åben kamp og har mistet sit øje, og derigennem også muligheden for at få en karriere indenfor forsvaret.

Bogen er den første spændingsroman fra Peter Mogensen, og han har skrevet en spændende bog, hvor man kommer med ind i det politiske spil på Christiansborg. Man bliver introduceret til den russiske undergrund og deres arbejdsmetoder, hvorved de forsøger at tvinge deres vilje igennem. Deres metoder er ikke for sarte sjæle og der er voldsomme torturscener, meget udpenslet beskrevet i bogen.

Romanen er en spændende cocktail af politiske spændinger og brutale forhandlingsmetoder.

Det bliver bestemt spændende at læse hvad Peter Mogensen finder på næste gang. Der kan klart være grundlag for en opfølger, men “I Bjørnens kløer” kan også sagtens være en stand-alone.

 

 

Faktaboks: 

Titel: I bjørnens Kløer
Forfatter: Peter Mogensen 
Genre: Spændingsroman/thriller 
Forlag: Turbine
Udgivet: 2018
Sider: 426
Bedømmelse:  4 out of 6 stars (4 / 6)

Anmeldereksemplar fra forlaget.

Bogen kan høres/læses på Mofibo