Øjesten

Fremragende debutroman

En lørdag tager en naturvejleder en 4. klasse med på opdagelse i en nærliggende mose. Der finder de noget der ikke helt hører til i naturen – liget af en ung pige.

Gerningsmanden har skændet liget voldsomt, han har bl.a, fjernet hendes øjne, derefter er hun blevet skudt.

Kriminalefterforsker Lars Winkler har været på ferie i 2 måneder. En ferie, hvor han har benyttet lejligheden til at forsvinde fra den virkelighed, han ikke har lyst til at være en del af. Hans kone er stukket af og er flyttet hen til Lars´ chef og ven gennem mange år, Ulrik. Hun har ligeledes taget deres fælles datter med.

Lars skal nu vænne sig til en tilværelse helt alene, i en lejlighed der ikke minder om noget han kender i forvejen.

Lars får sagen om kvinden i mosen og som prikken over i´et har han fået en ny makker, en kvindelig betjent fra Jylland. Så kan livet ikke blive bedre….

Efter første møde med Ulrik, aflevere Lars en kuvert til den øverste chef, hvor han beder om at blive forflyttet, til et andet distrikt. Han har ikke lyst til at se på den mand der nu bor sammen med hans familie.

Samtidig med mordet på kvinden i mosen, kommer der en uhyggelig voldtægtssag der ryster det indre København. Nu skal politiet dele sig op og prøve at holde styr på to sager der minder lidt om hinanden og alligevel ikke…

Jeg er kommet lidt skævt ind på serien om Lars Winkler. idet jeg er startet med bind 4. (det bedste for mig og mine venner) Derefter synes jeg at jeg manglede lidt baggrund. Ikke mindst om den private Lars Winkler. Det var faktisk meget rart at få styr på starten af historien.

Øjesten er en fremragende debut. Ikke mindst slutningen af romanen er værd at fremhæve, den er fremragende skruet sammen.

Jakob Melander formår at beskrive en stemning og omgivelser så man får kuldegysninger og kan se scenariet foran sig.

Jeg har hørt bogen som lydbog til og fra job og er i mere end et tilfælde blevet siddende nogle minutter længere i garagen efter jeg er kommet hjem, for lige at høre hvad der nu sker.

Lars privatliv fylder ikke overvældende meget, men alligevel får den alligevel på den mest elegante måde betydning for hvordan han løser gåden.

Vil helt klart anbefale alle der endnu ikke har læst serien om Lars Winkler, at sætte igang…..

 

Faktaboks: 

Titel: Øjesten
Serie: Lars Winkler #1
Forfatter: Jakob Melander 
Genre: Kriminalroman
Forlag:  Rosinante
Udgivet: 2013
Sider: 334
Bedømmelse:  4 out of 6 stars (4 / 6)
Interview med Jakob Melander og Lotte Petri