Huset på klippen

Et hold geologer er ude og foretage nogle opmålinger, ved en kyststrækning, ved Broughton Sea´s End. Nærmest helt tilfældigt dukker der noget mistænkteligt op i sandet. Det ligner en overarmsknogle fra et menneske. 

Geologerne ved at de nu er nødt til at kontakte det lokale politi. Stationsleder Harry Nelson er på ferie, konen har lokket ham til Lanzarote, så det er hans næstkommanderende Clough der til at starte med, skal se på sagen. 

Idet der er tale om knogler der endnu ikke er daterede, kontaktes denne lokale antropolog, Ruth Galloway, der pt er på barsel med datteren Kate. Hun kæmper lidt med sig selv i den her sag. Hun ved godt at Kate har brug for hende, men de der knogler har faktisk også brug for hendes opmærksomhed. Ruth er alenemor, så det med børnepasning er ikke en nem rebus at få til at gå op. Men man kan jo bare tage Kate med i en bæresele ? – da Harry kommer hjem og ser dette arrangement, tager han en alternativ beslutning, som ikke mindst Clough får en del morskab ud af.

Efterhånden som området hvor knoglerne bliver fundet bliver undersøgt nærmere, dukker der flere knogler op – det ligner at der er flere personer, der har tilbragt deres sidste tid her. Det løber Ruth koldt ned af ryggen da hun må konstatere at de ikke er gået i døden her – frivilligt. 

Samtidig med Harrys ferie, har Clough været kaldt ud til et mærkværdigt dødsfald. En pensionist er fundet død i sin trappelift. Det ligner umiskendeligt et hjerteanfald – så det skriver den til tider lidt impulsive betjent, i sin rapport.

Da Harry Nelson kommer tilbage på kontoret har han “ferieafløser” en hel del der skal forklares – og Harry bliver ikke glad for det Clough fortæller – der bliver en del at rydde op i.

 

Anmeldelsen: 
Elly Griffith har her skrevet sin roman nr 3, om antropolog Ruth Galloway – den hedder “Huset på klippen”. Her er der dømt hjertevarm hyggekrimi. Der er gruopvækkende mord, men det bliver ikke beskrevet i blodige detaljer, så denne serie kan sagtens læses af alle typer krimielskere.

Hovedpersonen Ruth Galloway, er en af de skæveste hovedpersoner man kan forestille sig og man forelsker sig i hendes karakter lige med det samme. Hun vil alle det bedste, hvis hun selv kan se sin fordel ved det. 
Hun har i denne bog, valgt livet som enlig mor, om hun er ikke helt sikker på at datteren er synderlig tilfreds med det. Det er Ruth der har den gennemgående hovedrolle, og hun er meget underholdende at følge. 

Faderen til hendes barn, politikommisær Harry Nelson, er ikke interesseret i at forlade sin kone – den trygge havn, men han vil heller ikke helt slippe Ruth, han ønsker på en eller anden måde at være der for Kate – men det er en “gang på æggeskaller” for at få det til at hænge sammen.

Samtidig skal det opklares, hvorfor der ligger skeletter på en betydningsfuld politikers grund. Hvem er de ? og hvorfor ligger de der? Plottet er som vanligt godt udtænkt og holder hele vejen. Men synes klart at det er hovedpersonerne og deres indbyrdes forhold der bærer hele historien. 

Kan helt klart anbefale “Huset på klippen” til alle der elsker en god og hjertevarm hyggekrimi – men har man ikke læst de første 2 i serien (Pigen under jorden og Løgnens hus) skal man lige tage dem først – det hjælper på forståelsen for de gennemgående figures privatliv. 

 

Titel: Huset på Klippen
Forfatter: Elly Griffith
Genre: Ruth Galloway #3
Forlag: Gads forlag 
Udgivet: 2019
Sider : 350
Bedømmelse:
 5 out of 6 stars (5 / 6)