Müllers Dagbog

Ringgaard, tidligere drabsefterforsker ved Københavns politi, er nu ved at falde til i den nye stilling, som landbetjent i den lille sydøstsjællandske landsby Kongsvig. Han går under navnet Sheriffen – som han stadfæster ved at gå rundt med en kasket med netop den betegnelse, hver gang han viser sig i byen. Ofte i selskab med sin tævehund, Vind.

Da byens præst ringer til Ringgaard og har svært ved at fortælle hvorfor, ved den garvede politimand at der er sket noget voldsomt ved kirken.

På kirkens loft har graveren fundet et stykke lærred, med et lille babylig i. Umiddelbart ser det ud til at liget har ligget på loftet temmelig længe. Ved siden af barnets efterladenskaber, finder man en dagbog skrevet på tysk. 

Under den tyske besættelse, blev det flotteste herregård i nabolaget overtaget af en flot, tysk kommandant, noget tyder på at bogen er skrevet af ham – men hvad laver den i kirken, sammen med et barnelig? 

Naturligvis sender Ringgaard bud efter drabsafdelingen i København, det er jo dem der skal håndtere en sag som denne her. Men Ringgaard ligger ikke skjul på at han gerne var en del af efterforskningsteamet. Endelig sker der noget spændende.

Men drabschefen, der jo kender Ringgaard ganske godt, lukker ikke sin tidligere kollega ind – tværtimod. Han beordre ham op til flere gange at han skal passe sit arbejde som lokalbetjent, og lade dem om efterforskningen omkring barneliget.

Men pludselig står Ringgaard med en lokal hærværkssag, en sag hvor man kan trække tråde tilbage til besættelsestiden – nu kan han med denne nye sag som undskyldning, begynde at finde ud af hvad der skete i Kongsvig under krigen..

 

Arne Woythal har med Ringgaard, fundet en hovedperson der er ganske udsædvanelig. Han er oppe i årene, enkemand og smidt ud af drabsafdelingen efter mange års tjeneste.

Det giver historien en ny twist i forhold til andre kriminalromaner, idet han på forhånd er bagud på point. Heldigvis har han nogle år på bagen og venner i mange kringlekroge af etaten, der hjælper ham når han kører fast.

”Müllers dagbog” er i kategorien Cosy crime, og alle kan være med her. Alle der elsker et godt plot og som gerne vil gætte lidt med på en spændende mordgåde. Der er ovenikøbet en del kærlighed i denne her, og der er endda scener som nogle vil få lidt røde kinder af. 

Der er i denne opfølger på “Mysteriet om Jenny” ikke brugt så meget energi omkring persongalleriet – vi kender dem i forvejen fra den første roman. Men alligevel kan man godt læse denne her selvstændigt uden at læse første bind i serien. Men den er også ganske underholdende, så kender man ikke den i forvejen, så giver det god mening lige at læse den først.

Forfatteren har skabt en karakter i denne serie, der kan “genbruges” så længe forfatteren kan blive ved med at finde spændende hændelser i den lille landsby – personligt glæder jeg mig til den næste i rækken – Giver “Müllers Dagbog” mine største anbefalinger. 

 

 

Faktaboks: 

Titel: Müllers Dagbog 
Forfatter: Arne Woythal
Genre: Kriminalroman
Forlag: Byens forlag 
Udgivet: 2022
Sider: 284
Bedømmelse:  4 out of 6 stars (4 / 6)

 

Bogen findes som lydbog, blandt andet hos streamingtjenesten Mofibo. Lydbogen er indlæst af Anders Bisgaard. Oplæseren er meget behagelig at lytte til, og er god til at fastholde publikum.