Lærlingen

Rizzoli på jagt igen

Jane Rizzoli er vendt tilbage til jobbet efter de heftige begivenheder i forrige bog – Kirurgen. Her blev hun overfaldet og næsten dræbt af en sindsyg morder Warren Hoyt, også kaldet kirurgen.

Kriminalbetjent Korsak fra Newark politi beder Jane om hjælp. Han har fået en mordsag der i fremgangsmåde, minder en del om Kirurgens. Derfor skulle Jane være den bedst kvalificerede til at assistere.

Jane er i syv sind, hun har stadig natlige mareridt om Hoyt og har ikke lyst til at give sig i kast med endnu en jagt på en morder der er lige så syg som ham.

Denne nye gerningsmand overfalder dog par, i stedet for enlige og spinkle kvinder som kirurgen gjorde. Han overrasker parret i soveværelset når de sover. Manden bliver slået bevidstløs og bagbindes og bliver sat så han kan se, hvad gerningsmanden gør ved konen, dog ude af stand til at hjælpe hende. Han slår manden ihjel og bortfører kvinden.

Senere findes kvinden myrdet og smidt på et øde sted i nærheden. Da man finder det første par, begynder man, allerede da man undersøger gerningsstedet, at tænke på kirurgen. Kvindens nattøj ligger foldet fint sammen på en stol i soveværelset og det er en detalje der ikke er kommet ud i pressen.

Da kirurgen fra fængslet, ser Rizzoli i tv bliver han tirret og begynder at udtænke en flugtplan og verden bliver straks et mere usikkert sted for Jane.

Ved siden af sine traumer om Kirurgen og denne nye sag, kommer en FBI agent ind i billedet. Han dukker op på de mest underlige tidspunkter og ved ting han ikke bør vide.

Jane synes ikke han hjælper særlig meget – tværtimod. Han er irriterende og fjerner hendes focus fra sagen.

 

Det er klart en fordel hvis man har læst den første i serien  Kirurgen, der er dog så mange henvisninger at man sagtens kan være med hvis ikke man har.

Det er en rigtig god thriller, der fastholder læserens interesse hele vejen igennem. Selve overfaldene der er beskrevet i bogen er ret grafiske og uførlige og det varer lige lidt til man vænner sig til brutaliteten.

Tess Gerritsen er bestemt en forfatter man skal holde øje med, glæder mig rigtig meget til de næste bøger bliver oversat.

Faktaboks: 

Titel: Lærlingen
Serie: Rizzoli og Isles # 2
Forfatter: Tess Gerritsen
Genre: Thriller
Forlag:  Jentas
Udgivet: 2016
Sider: 346
Bedømmelse:  5 out of 6 stars (5 / 6)