Nattens udyr

Politikommissær, Cecilie Mars bliver kaldt ud til et hus i Vanløse. Der holder
en del patruljevogne allerede og vejen er spærret af. Ifølge en anonym anmelder skulle der ske grusomme ting, i den ellers så stille villa.

Aktionen står på standby, idet rygtet går på, at det er en gidseltagning, der er i gang og politiets uddannede forhandler er forsinket.
 
Det gider Cecilie ikke at vente på og vælger selv at gå ind i huset, hun tager Troels med, hendes nye makker, der er ganske grøn i faget, 
Aktionen i huset ender virkelig dårligt, både for husets unge beboer, og politiets anseelse lider også et knæk.
 
Lidt senere pakker en midaldrende mand en træningstaske. Han skal til yoga for endnu engang at udfylde rollen som ” den usynlige mand”. De duller der går på holdet værdiger ham ikke et blik. Men det har han et stort ønske om at få lavet om på – i dag! Han pakker også lige et oversavet haglgevær, ned i sin taske. 
 
Cecilie synes hun kan øjne en forbindelse mellem disse to sager. Især fordi begge mænd råber en underlig sætning under deres mission, de nævner noget om en Jakob Abel. Navnet er usædvanligt og derfor burde det have en betydning.
 
Dette  specielle kendetegn leder nu efterforskningsholdet på sporet af en mærkværdig sammenslutning på det mørke net. De har en fælles mission – de hader kvinder og alt hvad “det svage køn” står for. Pludselig virker sagen langt mere uoverskuelig og vanskelig at efterforske og endnu sværere at sætte en stopper for. Selv for Cecilie Mars
 
 
 
 
Inden man giver sig i kast med “Nattens udyr” skal man lige sikre sig at der er masser af god tid, for som det sædvanligvis er med en bog af Michael Katz Krefeld, så er bogen slet ikke til at lægge fra sig igen, når man først er startet. 
Der er voldsomt meget fart på, også i denne her. Men hvis man har læst den første bog i serien “Mørket kalder” så bliver man ikke overrasket. Læseren kender da hovedpersonen i forvejen. Cecilie Mars er en politikvinde, der nærmest arbejder som en enmandshær. Det er hende der er drivkræften bag de aktioner der bliver udført. Hun beder sjældent nogen om hjælp – hun kan godt selv, og hun ordner tingene på sin egen måde.
 
Som læser har jeg i denne bog siddet med djævelen på den ene skulder, der har godtet sig og sagt – godt Cecilie bare gå til den!  Men på den anden skulder har englen siddet og har hvisket  – så, så, rolig nu, mindre kan også gøre det! Disse to sider har det meste af bogen, skændes lidt om hvem af dem der har ret. Det er første gang det sker for mig i en bog af denne forfatter. 
 
Men når det så er sagt kan jeg godt lide bøger hvor der bliver pillet lidt ved følelserne og at man har noget at tænke over bagefter. Denne her bog udfylder bestemt dette kriterie, den bliver boende i kroppen i nogle dage efter endt læsning – både på godt og ondt. 
 
Nattens udyr leverer den form for underholdning, hvor actionknappen er trykket helt i bund – så er det bare med at spænde sikkerhedsselen og følge med. 
 
Kort fortalt: Der er knald på, så hop på vognen – det bliver ikke kedeligt. 
 
 

Faktaboks: 

Titel: Nattens Udyr
Forfatter: Michael Katz Krefeld 
Genre: Krimi/thriller – Cecilie Mars #2
Forlag: Lindhardt og Ringhof 
Udgivet: 2020
Sider : 360

Bedømmelse:  5 out of 6 stars (5 / 6)