Dronningens dame

Paris anno 1567

Dronningens Dame Book Cover Dronningens Dame
Madeleine De Montdidier #1
Anne-Marie Vedsø Olesen
Skønlitterær Historisk roman
Politikens forlag
2013
319

Bedømmelse: (4/6 stjerner)

Madeleine de Montdedier bor på en herregård sammen med sin far. Han har efter tabet af sin hustru selv taget sig af opdragelsen af datteren. Dette er efter tiden (1567) ikke foregået helt efter forskrifterne. Madeleine er lidt af en drenge-pige og har lært at fægte med kårde og er en meget modig natur.

Der er uro i Frankrig, der er krig mellem Huguenotterne og katolikkerne om magten i landet, og det er lig med stor personlig fare at færdes på vejene, især for en enlig frøken.

Under en tur til Paris bliver Madeleine stoppet af en patrulje Huguenotter, anført af deres Prins Louis Af Cónde. Hun får sig charmeret forbi soldaterne men er klar over at hoffets soldater ikke ved hvor tæt fjenden er på Paris.

Hun sætter sig for at advare kongefamilien og ender i Dronningens kammer. Inden hun ser sig om er hun blevet hofdame hos den meget magt og humørsyge dronning, og en spændende tid begynder.

Imidlertid bliver hendes ophold på slottet forstyrret af hendes fascination af Prins Louis, og hans følelser er gengældt. En umulig affære mellem dronningens hofdame og fjendens øverstbefalende starter.

Bogen er fængslende fra første side. Beskrivelserne i Dronningens Dame er meget velskrevet og man kan tydelig se Paris anno 1567 foran sig. Personkarakteristikken er meget realistiske og man kommer lynhurtig til at holde af vores hovedperson og kan nemt sætte sig ind i hendes kvaler.

Bogen er klart en god afveksling fra de sædvanelige krimier, idet sceneriet er så meget anderledes. Helt klart en rigtig god gave ide til krimilæseren der trænger til noget nyt.

Glæder mig meget til at læse de næste i rækken