Brændte sjæle

Ny krimiserie fra Inger Wolf

Brændte Sjæle Book Cover Brændte Sjæle
Christian Falk #1
Inger Wolf
Kriminalroman
People´s press
2016
alle
333

Bedømmelse: (6/6 stjerner)
Christian Falk er psykiater. Han arbejder først og fremmest på psykiatrisk afdeling på sygehuset i Århus. Ved siden af hjælper han politiet med faglig bistand i bl.a. drabssager.

Datteren til en enlig mand, Anton Jørgensen har ikke hørt fra sin far i lang tid Hun har en nøgle til hans lejlighed, her finder hun et øre som hun er sikker på Anton er ejeren til.

Hun kontakter straks politiet og det kommer med hele pakken. Umiddelbart ser det ikke ud til at der er sket noget voldsomt i lejligheden, der er rent og pænt. Efter yderligere undersøgelser med ultraviolette stråler, viser der sig en anden historie - en blodig en af slagsen.

Da politiet undersøger lejligheden nærmere finder de en større samling svampe, af den stærkt euforiserende slags  spids nøgenhat. 

Det er første gang vi møder Christian Falk, en mand i starten af 30´erne som bor alene. Han arbejder som psykiater på sygehuset, men ved siden af er han konsulent for politiet. Hans nærmeste sparringspartner er Henrik, på samme alder.  Disse to holder stemningen og intensiteten oppe og gør bogen spændende hele vejen igennem.

Det er forfriskende at forfatteren lader en psykiater være hovedpersonen i stedet for en fra politiet. Men at Christian oveni kravler lidt uden for normerne gør "brændte sjæle" mere  spændende og anderledes .

Forfatteren har ligeledes fundet nogle bipersoner som er spændende og man diskutere med sig selv helt til de sidste 20 sider hvem morderen er.

Jeg giver romanen 5 stjerner og glæder mig meget til den næste roman med joint-rygende Christian Falk i hovedrollen.