I skyggen af Sadd 2

Et samarbejde mellem 4 forfattere.

I skyggen af Sadd 2 Book Cover I skyggen af Sadd 2
I skyggen af Sadd 2
Agnete Friis, Gretelise Holm, Lars Kjædegaard, Steen Langstrup
Krimi
2 Feet Entertainment
2016
186

Frida, en kvinde i slutningen af 40´erne, arbejder på et fint hotel som stuepige.

Det har dog ikke altid været sådan, hun har engang været på forsiderne af alle aviser og ugeblade. Hun har været en berømt skuespiller og har været gift med en lige så berømt fodboldspiller. Det hele så, på overfladen, ud til at være fryd og gammen - det var bare ikke tilfældet, nu har hun et nyt navn og en ny tilværelse.

På sin sædvanelige morgenrute, finder hun på et af værelserne, et lig i badekarret. Det er ikke en hvem som helst.

En midaldrende radiovært med hang til nye og meget dyre ure, konfronteres med stor gæld til de forkerte mennesker og jorden brænder under fødderne på ham.

Han søger tilflugt på sit værelse på hotellet. Han har et møde med en meget ung sangerinde. Udfaldet af mødet bliver et andet end forventet.

Politiet ankommer til hotellet for at tage sig af efterforskningen, af mordet i badekarret. Lederen af efterforskningen bliver meget distraheret af private problemer, der udspiller sig i hendes mobiltelefon. Hun får den ubehagelige opgave at fortælle den sørgelige nyhed til ægtemanden, en kendt politiker.

Det er nogle år siden af første del af serien kom. Der er skiftet en enkelt forfatter ud, men ellers er det de samme hold forfattere der har skrevet 2. del.

Det er altid svært at skrive en 2´er og det virker også sådan i dette tilfælde. I denne historie kommer handlingen i kronologisk rækkefølge og Jimmy Sadd er en del af historien. Bogen kredser omkring følelser - hvordan det er at være tidligere kendt og nu være en ingenting. Vejen til toppen er belagt med svære valg og karrieremuligheder.

Bogen er klart en plads værdig på bogreolen - den får 3 stjerner.