Den 5. plage.

Den 5. plage Book Cover Den 5. plage
Selma Eliassen
Lotte Petri
Krimi/spænding
Lotte Petri har selv rettighederne
2009
Paperback
416
Paperback

Bedømmelse: (5/6 stjerner)

Dette er den første roman om Selma, der er chef for Biologisk Terror Beredskab på Epidemiologisk Instituts Overvågningstjeneste. De holder øje med smitsomme epidemier og prøver at afværge smittespredning af disse i Danmark.

Selma har en veninde Lisa som arbejder som reklamechef for et medicinalfirma, der har udviklet en ny slags lykkepiller. De får pludselig uventet en stor kunde i Tyskland, og Lisa skal lede kampagnen. Hun rejser til Tyskland for at mødes med disse kunder. Men der venter hende en stor overraskelse da hun kommer derned….

Selma´s medarbejder Sabine møder ikke op til en nattevagt og Selma må bryde en aftale med sin unge, flotte kæreste for selv at tage vagten på instituttet. Dagen efter findes Sabine myrdet under mystiske omstændigheder… Inden sin død har Sabine nået at sende en brun kuvert til sin chef med et enkelt ord på – et ord der får det til at løbe koldt ned af ryggen på Selma.

Forfatteren har skruet en roman sammen der i høj grad fastholder sine læsere. Det er en imponerende debutroman. Den er fuld af overrasende twists og det er en pageturner der har evnen til at holde læseren oppe om natten, for gad vide hvordan den slutter ?