Fjenden iblandt os

Oksevænget på Bellahøj i København får fint besøg.

I anledningen af at boligkvarteret står på “Ghetto-listen” kommer kulturborgmester Kristian Havholm forbi. Han er en meget fremtrædende DF´er og hans tilstedeværelse har et helt bestemt formål. 

Denne morgen, midt i skolernes påskeferie, er alt hvad der kan kalde sig presse mødt op i Oksevænget, og det var lige netop det Havholm og hans spindoktor havde håbet på. Der er snart valg og hvis de kunne score lidt stemmer, så er besøget jo “betalt”. 

Politiet er også massivt til stede, for at sørge for at der ikke sker noget med politikeren under besøget, men desværre er det ikke den eneste grund til det store politiopbud. 

En kvindelig beboer har tidligt samme morgen fundet liget af en lille dansk pige i en affaldscontainer, bag den ene af Oksevængets boligblokke. 

Politiassistent Lars Winkler er lige kommet tilbage efter 2 ugers påtvunget sygeorlov, frihed som han ikke har fået en dyt ud af. Han bliver på sin første arbejdsdag sat på sagen om pigen i containeren. 

Pigen, der hedder Laura Brinch, har fået en dødbringende indsprøjtning og er blevet grundig vasket – hun har ovenikøbet en hyacint bag det ene øre – så på en eller anden måde er mordet nydeligt og ordentlig udført. 

Da Lauras forældre afhøres er der noget der ikke helt stemmer. Pigens far fortæller, at Laura skulle sove hos en veninde om natten – men da venindens forældre bliver spurgt, kender de intet til denne aftale.. 

“Fjenden ibland os” er en Lars Winkler historie som vi kender den bedst. Umulig at slippe igen når man først er gået igang. 

Stort set hele historien foregår i et meget lille område af København, der er beboet af mange forskellige typer danskere. Men naturligvis er der mange med indvandrebaggrund, ellers ville det ikke være en Ghetto. 

I sådan et lille samfund bliver man præsenteret for selvtægtsgrupper, der basere deres hævntogt på ondsindet sladder og naturligvis bliver de “almindelige problemer” i vænget, krydret af kulturborgmesteren, som stikker fingrene i alt hvad der kan give flere stemmer, i det forestående valg. 

Denne fremragende krimi er nr 6 i serien om Lars Winkler, og der er fortsat masser af arbejde og udfordringer til ham. Jakob Melander formår at få ham viklet ind i mordgåder, personlige forviklinger og etiske dilemmaer der er yderst underholdende. De krimilæsere der kender Lars Winkler fra de forrige bøger, har fortsat god fornøjelse af bekendskabet, mens nye læsere sagtens kan hoppe på her. 

Denne hæsblæsende fortælling foregår over kun 17 timer – men det er sandelig  begivenhedsrige timer – glæder mig meget til den næste i rækken. 

Faktaboks: 

Titel: Fjenden iblandt os
Forfatter: Jakob Melander 
Genre: Kriminalroman – Lars Winkler # 6
Forlag: People´s Press
Udgivet: 2019
Sider: 397
Bedømmelse:   (5 / 6)

Anmeldereksemplar fra forlaget.