Jeg finder dig altid

Ny serie fra Elsebeth Egholm

Henrik Plesner bliver en meget tidlig morgen fundet død, ved foden af en meget høj, rød bygning.

Ved første øjekast ser det ud til at han er blevet sparket ned fra bygningen. At dømme efter indholdet af hans rygsæk, har han været på oppe på taget for at male grafitti.

Katarina Svane-Dissing er læge, med nyopstartet delepraksis i centrum af Århus by. Hun er enlig og bor i samme bygning som en ældre vietnamesisk kvinde, Chung. Disse to kvinder har som sådan ikke noget med hinanden at gøre – men det ender ofte alligevel med at Chung passer på Katarina. Kyllinge-nudelsuppe, mahjong og grøn te er kuren til mange ting.

Rina har en hemmelighed. Hun er nærmest afhængig af at klatre midt om natten. Hun finder en høj bygning som på en eller anden måde virker frastødende på den unge læge. Hun får en stor lyst til at dekorere den. Hun producere store plakater som hun klatre op på bygningen og sætter fast med noget melklister. På den måde falder plakaterne ned af sig selv igen på et tidspunkt.

Hun bliver i folkemunde kaldt “Private Eye”og det er ganske få af hendes bekendte der ved at det er hende der står bag disse kunstværker. Efter en natlig mission bliver hun overfaldet af en ukendt mand i det cykelskur der hører til huset hun bor i.

Det lykkedes hende at undslippe, men hun har efterfølgende svært ved at slippe selve episoden. Var hun et tilfældigt offer ? eller er hun nu i livsfare?

Samtidig rammer hun et moralsk dillema da hun finder ud af at den unge graffitimaler er død den samme dag som hun var på mission. Hun har godt nok ikke set noget – men burde måske alligevel gå til politiet.

Den unge læge kommer ulykkeligvis til at bakke ud i en indkøbsvogn i en p-kælder. Der sidder en lille dreng i indkøbsvognen og han har tilfældigvis et lille stykke legetøj fra et kinder-æg i munden ved sammenstødet. Inden hun ser sig om er hun midt i en redningsaktion.  Midt i dette kaos dukker der pludselig en høj, flot mand op. Han er ansat i drabsafdelingen i politiet. Han hedder Helge Stanek og det er ikke helt tilfældigt han lige er i nærheden af Rina. Men nu sidder hun i saksen – hun må med på politistationen !

“Jeg finder dig altid” er starten på en helt ny serie fra Elsebeth Egholm. Hun har lagt Dicte Svendsen på hylden og det er bestemt ikke en skam.

Dette nye hold hovedpersoner er så farverige og forskellige at man næsten ikke kan vente med at læse den næste roman i serien. Forfatteren er eminent til at holde handlingen igang og miljøbeskrivelsen bærer præg af at hun har researchet meget. Man bliver inviteret indenfor i en vietnamesisk restaurant, en planteskole og i klatremiljøet i Århus. 

Der er en ophedet stemning det meste af bogen igennem og det er lige før man bliver smittet og sidder og kikker sig over skulderen mens man læser.

Både Stanek og Rina er hovedpersoner og historien bliver fortalt gennem dem – nogen gange er det den samme scene vi følger – men selvfølgelig fra hver sit synsvinkel. Det er gjort så elegant at man får ny viden selvom det er den samme scene vi “får igen”.

Spændende start på et nyt bekendtskab .

 

Faktaboks: 

Titel: Jeg finder dig altid
Forfatter: Elsebeth Egholm
Serie: Katarina Svane-Dissing #1
Genre: Kriminalroman 
Forlag:  Poltikens forlag
Udgivet: 2017 
Sider: 432
Bedømmelse:  6 out of 6 stars (6 / 6)

Anmeldereksemplar fra forlaget.