Mr Marmalade – Teateranmeldelse

“Mr. Marmalade” Odense Teater 2019
“Mr. Marmalade” Odense Teater 2019

Odense Teater har opsat forestillingen Mr Marmalade på deres lille ekslusive scene “Værkstedet”.  

Handlingen: Lucy er 4 år gammel, hun bor sammen med sin mor. Hele Lucys liv udspiller sig i lejligheden. Mor er en travl forretningskvinde og arbejder det meste af tiden. Men hun føler som sådan ingen dårlig samvittighed – for Lucy har jo barnepigen. 

Lucy er langtfra glad for barnepigen og det kniber også for barnepigen at finde interessen for den lille pige. Heldigvis fejler pigens fantasi ingenting. Hun får ind imellem “besøg” af Hr Marmelade. Han er en virkelig travl forretningsmand, men han har ind imellem tid i sin kalender til at være sammen med Lucy. Han vil gerne lege te-selskab og far/mor/børn. Det er skønt for pigen, også selvom han kun kan være der 10 minutter. 

Bradley, Hr Marmelades personlige hjælper dukker også ind imellem op for at ændre på de aftaler der er lavet. Hvis nu der er travlt på kontoret og Hr Marmelade er blevet forhindret. Men han har altid små søde hilsner med til Lucy.

En dag kommer barnepigens kæreste på besøg. Han er også babysitter – for  lillebroderen Tommy på 5 år. Pludselig er de to små alene og Lucy har nu et valg. Vil hun helst være sammen med den perfekte Marmelademand der findes i fantasien eller med den lidt kiksede og umodne 5 årige dreng, der til gengæld er i den rigtige verden ?

 

Anmeldelse:

Værkstedet er en meget intim scene. Der er ca plads til 60 gæster på siddepladserne. Førstehåndsindtrykket når man lige kommer ind i rummet er at det er meget bart. Der er ingen rekvisitter, der er lamper i loftet der sætter stemningen på scenen. 

At scenen er så lille, gør at følelserne fra skuespillerne bliver det mere intens. Flere af skuespillerne gør også kommunikationen mere nærværende ved øjenkontakt, små berøringer og anden interaktion med publikum. 

Stemningen under forestillingen var uforlignelig. Man griner det ene øjeblik og det næste får man ondt i maven. Forestillingen spiller på alle følelsesregistre hos den der ser på. Lydbilledet hjælper også en del til at sætte stemningen på scenen. 

Skuespilspræstationerne er virkelig gode. Alle spiller virkelig fremragende og gør oplevelsen virkelig intens og mindeværdig. Det er virkelig svært at fremhæve nogen der gør det bedre end andre. Dog falder man pladask for den lille Tommy, der spilles af Kristoffer Helmuth. 

Mr Marmelade er bestemt et stykke der giver stof til eftertanke når man kommer hjem. Der er rigtig mange ting at tale om, når man kommer ud af teateret. Hvis man er til meningsfyldte teaterforestillinger med tonsvis af humoristiske indslag, så er denne forestilling bestemt noget man burde se. Man får en god oplevelse og den er perfekt at dele med en god ven.  

 

 

Faktaboks: 

Titel: Mr Marmelade 
Forfatter: Noah Haidle
Iscenesættelse og bearbejdning: Simon K Boberg
Scenograf: Edward Lloyd Pierce
Foto: Odense teater/Emilia Therese
Medvirkende: Lea Baastrup Rønne, Jon Lange, Kristoffer Helmuth,, Alexander Mayah Larsen, Peter Høgsbro, Louise Davidsen og Mette Kjeldgaard Jensen
Bedømmelse:  5 out of 6 stars (5 / 6)

Inviteret af Odense Teater