Feber ved daggry

Kærlighed mod alle odds

Feber ved daggry Book Cover Feber ved daggry
Péter Gárdos
Kærlighedsdrama
Gyldendal
2016
240

Bedømmelse: (3/6 stjerner)

Bogen er anmeldt for http://www.plusbog.dk/

 

En ung ungarsk journalist, der har været holdt fanget i en kz-lejr kommer til Sverige. Han har fået en hård medfart og mangler bl.a. næsten alle sine tænder.

Han har syg af tuberkulose og lægen i den lejr han bliver sendt til giver ham ikke mange måneder at leve i.

Det slår til gengæld ikke den unge mand ud. Han har en utrolig viljestyrke og livsmod og han skal lige når noget. Han skal finde den eneste ene.

Derfor fatter han sin pen og lokker en sygeplejeske til at finde adresserne på alle de Ungarske kvinder der pt bor i Sverige.

Hun finder ikke mindre end 117 kvinder, så Miklos får travlt og han formår at skrive til dem allesammen og venter i spænding om nogen af dem skriver tilbage.

18 kvinder skriver tilbage og vil gerne lære ham nærmere at kende. Specielt en ung kvinde Lili fanger hans interesse og det bliver til en omfattende korrespondance mellem de to.

De bor mange kilometer fra hinanden så det med at møde hinanden er en besværlig proces taget i betragtning at de begge er ret syge.

Bogen er en sød historie om det umulige der mod alle odds bliver muligt. Dog er bogen ind imellem lige rigelig sukkersød. Bogens troværdighed sætter også læseren på en prøvelse.

Men hvis man kun ser den fiktive side af bogen er det en rigtig hyggelig og sød historie om ægte kærlighed og bliver til en Feel-good historie som man lige fra starten af ved ender godt idet det bogens fortæller/forfatter er søn til Journalisten.

Bogen får 3 stjerner