1000 piskeslag

 

På et hotel i Krakow er en del kvinder ved at gøre sig i stand, de er på vej til en måske lykkebringende aften. Her skal de på date, med danske mænd. Måske kan de endda finde en ægtemand, en prinsen på den hvide hest, der vil give dem en tilværelse der er bedre en den de har nu.

Der er dog en kvinde der ville ønske hun aldrig havde sat sine ben på dette hotel. Det er alt andet end ægteskab der venter hende her. Hun vågner efter en heftig bedøvelse. Der står en mand ved fodenden af sengen og er ved at pakke sine kirurgiske instrumenter ud – ved siden af ham står et kamera. Hun er bundet til sengen og helt nøgen – det bliver bestemt ikke en hyggelig aften. Kvinden hedder Inessa og er politiagent. Det eneste positive ved situationen er at hun har fundet den mand hun ledte efter. 

Heldigvis har Inessas chef en 6. sans. De har aftalt et tidspunkt hvor hun skulle melde tilbage hvordan missionen går, den er overskredet med flere timer. Derfor kontakter han den tidligere jægersoldat Andreas Wolf. Inessa og Wolf kender hinanden indgående og chefen ved at Wolf er den rette at tilkalde, hvis der skulle være en  reel mulighed for at finde hende.

I Saudi-Arabien har en politisk blogger, Abdul-Wahid udtalt sig negativt overfor landets regering. Det er ikke tilladt og han bliver anholdt og slæbt med ned til politistationen. Her bliver han dømt i en meget kort og ensidig retsag – han skal igennem den næste tid straffes med 1000 piskeslag. Allerede næste dag skal han have de første 50 slag. Derefter vil der være en passende pause, så ryggen lige kan komme sig lidt – så vil han få endnu 50 slag, og så fremdeles. Han kan se frem til et liv i helvede de næste 10 måneders tid.

Anna der er psykoterapeut er blevet nysgerrig. Hun behandler Andreas Wolf, der lider af post traumatisk stress efter sin soldatertid. Wolf fortæller at han er faldet i Ishavet og er der blevet hårdt såret, men når han kommer under hypnose er det en hel anden historie han fortæller – hvorfor ? Anna beslutter sig for at se nærmere på sagen – det er nok ikke den bedste ide hun nogensinde har fået.

 

Dette er 2. del af en spændings-serie om jægersoldaten Andreas Wolf, der nu ernære sig med at tage sikkerhedsmæssige opgaver af forskellig art. Han har råd til at være kræsen og vente på det helt rigtige job. Han er ikke billig, men til gengæld virkelig effektiv. Han har ingen skrupler, og han sparer ikke sig selv.

På overfladen er han en almindelig mand med almindelig problemer. Fraskilt med ex-kone, Gitte og et par børn som han forsøger at se så meget som muligt. Gitte giver ham lidt hovedbrud. Hun ringer hele tiden, men vil ikke rigtig noget alligevel, virker nogen gange som om hun bare vil høre hans stemme…

Historien bliver fortalt af forskellige personer. Dette er logisk nok idet handlingen er spredt ud i hele verden, mere eller mindre. Men forfatteren sørger for at det ikke bliver forvirrende, man kan sagtens følge med, idet de hændelserne man følger er vidt forskellige. Han har endda valgt at lade en af bogens ”skurke”  fortælle sin historie. Dette er en god måde hvorpå man kan få lidt kulturhistorie fra mellemøsten.

Alt i alt er ”1000 piskeslag” en god efterfølger til ”En død russer” og det bliver spændende af følge Wolf i den næste del af historien. Man skal ikke være for sart når man læser denne thriller, der er meget barske passager med i romanen, som undertegnede havde lidt svært ved at kommer igennem.

1000 piskeslag findes både som e-bog og fysisk bog. Men også som lydbog hvor forfatteren selv indlæser bogen. Det gør han rigtig godt og fængslende. Giver en lyst til at høre mere.. 

Hvis man er til en thriller hvor det er forbudt at kede sig så er denne serie bestemt en man skal kaste sig over.

Faktaboks: 

Titel: 1000 piskeslag
Forfatter: Nis Jakob
Genre: Thriller
Forlag: Jakobs Press
Udgivet: 2019
Sider : 374
Bedømmelse:
 5 out of 6 stars (5 / 6)

Bogen kan bl.a. læses/høres hos Bookmate – se linket her: