D – Døden vinder altid til sidst

Da hjemmehjælperen Simone, på sin rute kommer til pensionisten Elsa Larsen, får hun et kæmpe chok. Elsa sidder i sin lænestol og er stendød. Hun har opkast ned af sit tøj, men ellers er der umiddelbart ikke meget der tyder på “urent trav” i dette dødsfald. 

Hjemmehjælperen er ikke helt sikker på at det var sket “af naturlige årsager”, hun fandt nemlig en seddel i den ældre dames hånd. En underlig seddel med en masse tal og underlige fraser på. Simone er sikker på at Elsa ikke selv har skrevet denne seddel – men hvem har så ? Og hvorfor har Elsa knuget den i sin hånd, inden hun lukkede øjnene for sidste gang ? 

Politiet får overdraget seddelen, men tillægger den i første omgang ikke den større betydning. 

Simone er gift med den lokale journalist i Esbjerg. Han bliver nysgerrig og skriver et par artikler i den lokale avis. Dette sætter politiet under pres, og føler sig tvunget til at lade Elsa obducere. Her finder man grunden til den opkast der lå ned af den ældre dames tøj – de står nu med et mord.

Det lokale politi sender bud efter RET – Rejsende Efterforskningsteam, der nu må trævle denne spegede sag op. Det viser sig bl.a. at Elsa havde besøg fra en visitator fra kommunen lige inden sin død, men oveni viser det sig at hendes eneste søn havde spillegæld til en af de lokale lånehajer – en mand der tager ågerrenter for at låne penge ud, og har en hårdhændet måde at blive betalt tilbage på, og som sønnen naturligvis er yderst bange for.

Men hvad er op og ned i denne her sag ?

Anmeldelse:

D – Døden vinder altid til sidst, er fjerde bind i “Alfabetserien” skrevet af Lars Thomassen. En forfatter der efterhånden er blevet en drevet forfatter, der allerede fra starten af har vist en udpræget evne til at udtænke de ondeste plots og listige mord, og tænke i alternative baner når den kræsne krimilæser skal forkæles.

Dette fjerde bind, er så noget ganske andet, i sammenligning med de forrige bind. Handlingen tager læseren med i to retninger. Opklaringen af den aktuelle sag, hvor man bl.a. får hjælp af en gammel kending fra “Vesterlundstrillogien” – et herligt gensyn for os, der har læst den. Men som bliver placeret så elegant i handlingen, at læsere der har snydt sig selv for den serie, også kan være med.

Samtidig har hovedpersonen Asger problemer. Slutningen af C- Hviskende Glansbilleder, sendte Asger ud i en situtation han havde svært ved at håndtere – og han står nu i et kæmpedilemma som han kun kan snakke med sig selv om. Hele hans karriere står på spil hvis han deler sine tanker med andre om dette. Ikke engang hans bedst ven, og nu kæreste kan han tale med om problemet. 

Når det så er sagt kan D-døden vinder altid til sidst, sagtens læses selvstændigt, men idet det er bind 4, så er det en god ide at læse de foregående bind først. Dermed kender man holdet bag RET, og deres indbyrdes relationer og det letter naturligvis på forståelsen for hvad det faste persongalleri er for nogle karakterer.

Kan helt klart anbefale bogen, der kan læses af alle der elsker en god krimi – i denne her er der ikke mange grafiske og voldsomme beskrivelser, som eller for det meste kendetegner forfatterens skrivestil – her er det psykologiske faktorer der driver historien  

Titel:  D – Døden vinder altid til sidst 
Forfatter: Lars Thomassen 
Genre: Krimi
Forlag: Lytteratur/Månen 
Udgivet: 2024
Sider: 385
Bedømmelse: 5 out of 6 stars (5 / 6)

Bogen kan lyttes på Streamingtjenesterne nu, med Bent Otto Hansen, som oplæser. Er udgivet af Lytteratur som lydbog og forfatterens eget forlag, månen udgiver den fysiske bog  Man finder forfatteren på Facebook og Instagram