Hævnet

En ung kvinde findes på stranden ved Gedser Odde

Pia Holm, leder af den retsmedicinske afdeling på Lolland-Falsters sygehus, ligger i koma efter er voldsomt overfald. Hendes tilstand er kritisk og lægerne ved ikke hvornår hun vågner igen.

Kriminalkommissær i afdelingen for personfarlig kriminalitet, Lars Andersen føler sig personlig ansvarlig for hendes tilstand. Han har siddet trofast ved hendes side i lang tid, men lader sig endelig overtale til at tage hjem og få lidt søvn.

På vejen hjem hører han i en nyhedsudsendelse i radioen at en berygtet forbryder er stukket af fra fængslet, Pias ex-kæreste, der oveni er far til det barn hun venter. Lars vender omgående bilen og haster tilbage til sygehuset, kun for at erfare at han er kommet for sent. Pia er nu offer for en gidseltagers syge hjerne.

En ung kvinde Josephine Blach Johnsen, bliver fundet død på stranden ved Gedser Odde. Hun har fået kraniebrud efter et dramatisk fald fra en høj klippe.

Hun har en del blå mærker på kroppen, det tyder enten på vold i kvindens hverdag eller en meget klodset udgave af den menneskelig race.

Lars Andersen må begynde i den Josephines nærmiljø, hendes forældre og den skole hun gik på. Det tegner sig hurtigt et billede af en ung kvinde uden ret mange venner. Hun har øjensynlig haft en svær start på det nye gymnasium. De ting der bliver sagt om Josephine fra hendes klassekammerater er ikke just smigrende. Hun skulle angivelig være løs på tråden – en allemandspige.

Pinsen står for døren og efterforskningen bliver forstyrret da hele afdelingen er inviteret med til bryllup. Sekretæren skal giftes og Lars har lovet at følge hende ned af kirkegulvet – men vil egentlig hellere videre med efterforskningen!

 

Gittemie har valgt sit eget nærmiljø som omdrejningspunkt i sine krimier og det er meget forfriskende at ikke alting skal foregå i en storby. Det er tydelig at hun elsker området Lolland-Falster. Der en meget hjertevarm miljøbeskrivelse i bogen.

Der er to sideløbende temaer i bogen. Den kriminalhistoriske del – godt plot og en problematik der er velkendt men med overraskende slutning. Den anden del er lidt ovre i Domestic Noir-genren. Der er meget snak om retsmedicinerens privatliv. Hun har mandfolkeproblemer størrelse large, krydret med en forvirret kvinde der ikke ved hvad hun vil. Dette fylder rigtig meget i bogen og er man til den slags bøger, er denne her lige noget for dig.

Bogen “Hævnet” bærer tydelig præg af at det er en del af en serie. Man kan godt læse den selvstædigt, der er godt med henvisninger. Det er dog åbenlyst at man bør læse de andre først. Der er meget historie fra de tidligere bøger, hovedpersonerne imellem, som havde været rart at have med inden læsningen af denne bog.

 

Faktaboks: 

Titel: Hævnet
Serie: Pia Holm #4
Forfatter: Gittemie Eriksen
Genre: Krimi – Domestic Noir
Forlag:  Books on Demand 
Udgivet: 2017 
Sider: 374
Bedømmelse:  4 out of 6 stars (4 / 6)

Anmeldereksemplar fra forlaget.