Uopklaret

Fra Mordet i Finnerup lade til Branden på Skandinavian Star.

Uopklaret Book Cover Uopklaret
Frederik Strand
Historisk Krimi
Lindhardt og Ringhof
2016
alle
565

Bedømmelse: (4/6 stjerner)

Mordet i Finnerup Lade - var det magtsyge herremænd, der via mord, ville vælte den nuværende konge og selv vinde magten i Danmark?

Kong Christian d. 2 havde en elskerinde, Dyveke. Hun blev myrdet med gift, men hvem stod bag ? Og hvorfor skulle hun dø? Hendes moder Sigbritt forstod at udnytte forbindelsen mellem kongen og datteren til at manipulere lidt med kongen, mente nogen. Kunne dette være grunden til ugerningen ?

Thygo Brahe blev han forgiftet eller døede han af en urinvejsinfektion ?

Jack The Ripper sagen hvor en psykopat nærmest slagtede prostituerede kvinder, tog deres organer og forsvandt sporløst. Manden der fik skylden for alle drab på kvinder i området, i en periode i slutningen af 1800 tallet. Hvem var han ? og var det alle mord der stod for hans regning ?

Denne bog beskriver mange af det mest spektakulære mordsager i danmark op igennem tiderne. Kun Jack The Ripper-sagen skiller sig ud, ved at udspille sig i England. Men grunden til at den også er beskrevet, er at den var med til at ændre på politiets måde at arbejde på i Danmark.

Bogen tager læseren med på en rejse, op igennem kriminalsagernes historie, fra Mordet i Finnerup Lade til Branden på Skandinavien Star. De har alle en fællesnævner : Sagerne blev aldrig opklaret, uanset hvor mange gange de blev genoptaget.

Det er spændende læsning og forfatteren, der selvfølgelig er historiker har skrevet en meget interessant bog.