Når den blå hane galer

Når den blå hane galer Book Cover Når den blå hane galer
Synnøve Søe
Skønlitterær roman
Lindhardt og Ringhof
2006
Paperback
214

Bedømmelse: (4/6 stjerner)

Forfatteren Stella tager til Afrika for at få skrevet den bog, hun længe har ønsket at komme i gang med. Hun kender lidt til afrikansk kultur og ved at hun skal have en ”housegirl” til at sørge for det praktiske i huset. Hun finder den stille og forsagte Zanini.

Stella har også anskaffet sig en hund som hun kalder Margrethe. Disse tre bor i et lille hus tæt ved stranden. Det tager sin tid for Stella at finde en måde at behandle Zanini på så hun selv kan leve med det.

Samtidig får Stella skrevet små historier om den samme person på forskellige steder i sit liv, som foregår i den 1. verden. Disse små historier kommer i løbet af bogen som små intermezzoer.

Det er et klassisk eksempel på hvordan den 1. verden møder den 3. verden. Det kan være svært for to så specielle og forskellige kulture at finde de fællesnævnere der skal til for at bo sammen.

Bogen belyser hvordan livet i Afrika behandler turister, på godt og ondt. Man får et blandet persongalleri og er godt underholdt. Så hvis man vil en tur til Afrika og er interesseret i deres kultur på godt og ondt er denne bog bestemt noget for dig.

Bogen får 3 stjerner herfra.